Bahçeli’den Öcalan’a Çağrı: “Terör Bittiğini İlan Et”

Bahçeli’den Öcalan’a Çağrı: “Terör Bittiğini İlan Et”

ABONE OL
Ekim 15, 2024 11:22
Bahçeli’den Öcalan’a Çağrı: “Terör Bittiğini İlan Et”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’a seslenerek, “Türkiye’ye getirilirken ‘her türlü hizmete hazırım’ diyen teröristbaşı buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin” dedi.

Bahçeli, konuşmasına İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki göstererek başladı ve ardından Meclis’in yeni yasama yılına dair DEM Parti ile ilişkiler üzerine konuştu.

Ana Hatlar:

  • Öcalan’a Çağrı: Bahçeli, “Devletin terörle masaya oturmasını kimse beklemesin,” diyerek Öcalan’a çağrıda bulundu.
  • Kürt-Kardeşlik Vurgusu: “Kürt kökenli kardeşlerim oyunu görmüştür,” diyen Bahçeli, Türk ve Kürt kardeşliği üzerine vurgu yaptı.
  • İsrail Eleştirisi: Bahçeli, İsrail’i bir terör örgütü olarak tanımlarken, BM’yi eleştirerek suçluların adalet önünde cezalandırılmasını talep etti.
  • Anayasa’nın Korunması: Anayasa’nın ilk dört maddesinin her türlü tartışmanın dışı olduğunu belirtti ve devletin milleti Türk milleti olduğunu vurguladı.

Bahçeli’nin açıklamaları, hem terörle mücadeledeki kararlılığı hem de uluslararası meselelerdeki duruşunu net bir şekilde ortaya koydu. Öcalan’ın 1999 yılında Türkiye’ye getirilirken yaptığı “hizmet edeceğim” açıklamasını hatırlatarak, devletin terörle müzakere etmeyeceğini yineledi.

KAYNAK: En Son Haber (ESH)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r