Bakan Şimşek, Katar ve Kuveyt’e Yatırım Temasları İçin Gidiyor

Bakan Şimşek, Katar ve Kuveyt’e Yatırım Temasları İçin Gidiyor

ABONE OL
Ekim 9, 2024 10:33
Bakan Şimşek, Katar ve Kuveyt’e Yatırım Temasları İçin Gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek’in Katar ve Kuveyt’e gerçekleştireceği resmi ziyaretleri duyurdu. Bu ziyaretler, Türk ekonomi yönetiminin uluslararası yatırım olanaklarını artırma çabalarının bir parçası olarak dikkat çekiyor.

Körfez ülkeleriyle daha önce kurulan ticaret ve yatırım ilişkilerini güçlendirmek amacıyla, Bakan Şimşek bugün Katar’da temaslara başlayacak. İlk olarak başkent Doha’da, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya gelecek. Ardından Maliye Bakanı Ali bin Ahmed el-Kevari ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) CEO’su Mansur bin İbrahim el-Mahmud ile görüşerek, “Invest in Türkiye” programı kapsamında yatırımcılarla buluşacak.

Doha’daki temaslarının ardından Kuveyt’e geçecek olan Şimşek, burada da Maliye Bakanı ve Ekonomi ve Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Nura Süleyman el-Fassam ile Kuveyt Yatırım Otoritesi CEO’su Ganim Süleyman el-Guneyman ile bir araya gelecek. Kuveyt’teki yatırımcı toplantısının ardından Türkiye’ye dönecek.

Daha önceki açıklamalarında sıcak para için gidilmedik ülke bırakmayacaklarını ifade eden Bakan Şimşek, yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelerde Türkiye’nin yüksek yatırım çekme potansiyelini vurguladı. Hükümetin, yatırım ortamını daha da iyileştirmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceği belirtildi. Ayrıca, Bakan Şimşek gelecekte Uzak Doğu’ya da ziyaret gerçekleştirmeyi planladıklarını ekledi.

KAYNAK: En Son Haber (ESH)

KAYNAK: Anadolu Ajansı (AA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r