1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. ÇİN’İN KORONADAN SONRA 2. FELAKETİ

ÇİN’İN KORONADAN SONRA 2. FELAKETİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin, 15 yıl boyunca görev yapacak uzay istasyonunun çekirdek modülünü, ülkenin güneyindeki Haynan Adası’ndan 29 Nisan’da uzaya fırlatmıştı. Ancak gelen bilgilere göre, hiç hesapta olmayan bir sorun yaşandı.

Çin’in ilk uzay istasyonu için uzaya yolladığı ilk modülü taşıyan roketin gövdesi kontrolden çıktı.

Saatte 27 bin 600 kilometre hızla Dünya’nın etrafından dönen gövdenin atmosferden geçmeyi başaran parçalarının nereye düşeceğinin bilinmemesi yetkilileri endişelendiriyor.

 BAZI BÖLGELER TEHDİT NOKTASI

Harvard Üniversitesi Astrofizik Merkezi’nden Jonathan McDowell, 21 tonluk ve 30 metrelik roketin parçalarının kuzeyde ABD’nin New York şehri ile İspanya’nın başkenti Madrid, güneyde de Şili’nin güneyi ve Yeni Zelanda’nın Wellington şehri arasında bir alana düşebileceğini söyledi.

TÜRKİYE DE TEHLİKELİ BÖLGEDE

Roket parçalarının düşebileceği yerler arasında İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’den birçok şehir var.

Parçaların kontrolsüz bir biçimde yerleşim yerine düşmesi halinde onlarca kişinin hayatını kaybedebileceği ifade edildi.

Kontrolden çıkan Çin roketinin parçaları Dünya ya düşecek #1

​Söz konusu alanın büyük bölümü okyanuslarla kaplı olsa da roketin parçalarının yerleşim bölgelerine düşmesi de ihtimal dahilinde.Bu gerçekleşirse, roket parçalarının kontrolsüz biçimde Dünya’ya düştüğü en büyük senaryolardan biri gerçeğe dönüşmüş olacak.

ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığı, Çin’e ait kontrolden çıkmış roket parçalarını yakından takip ettiklerini söyledi. Pentagon sözcülerinden Mice Howard, roketin 8 Mayıs’ta yeryüzüne inmesini beklediklerini ve roketin güzergahının ABD Uzay Kuvvetlerince takip edildiğini kaydetti.

Howard, şu anda roketin kalıntılarının tam olarak dünyanın hangi noktasına düşeceğini bilmediklerini belirtirken, bunun, roketin Dünya’ya inmesine saatler kala tahmin edilebileceğini ifade etti.

ROKET

ÇİN HENÜZ BİR AÇIKLAMADA BULUNMADI

ABD, roketin parçaları ile ilgili açıklamalar yayınlarken, Pekin yönetiminin bu konuda sessiz kalması oldukça eleştirildi. Ayrıca konuyla ilgili Çin medyasında da herhangi bir bilgi bulunmuyor.

DAHA ÖNCEDE BENZER DURUM OLMUŞTU

Öte yandan Çin, daha önce de benzer bir durumla karşılaşmıştı. Fırlatılan Long March-5B roketinden büyük metal parçalar gökyüzünde uçuşmuş ve Fildişi Sahili’nde birçok binaya zarar vermişti.

Kaynak: ensonhaber.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir