Çocuklar ve ebeveynler için ara tatil önerileri

Çocuklar ve ebeveynler için ara tatil önerileri

ABONE OL
Kasım 8, 2021 15:48
Çocuklar ve ebeveynler için ara tatil önerileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birinci dönem ara tatili, 15 Kasım 2021 Pazartesi günü başlıyor. 19 Kasım Cuma günü sona erecek tatil için, okul stresi ve ders yoğunluğuna ara veren çocuklu ailelere tatil rotası derledik. İşte, 9 günlük tatil önerileri…

Kocaeli- Kartepe: Doğayla iç içe tatil imkanı sunan bölgede, kayak yapmakla birlikte tabiat parklarında dolaşmak da eşsiz bir tatil yapma fırsatı sunuyor.

Bolu- Yedigöller: Doğal güzellikleriyle ünlü Bolu Yedigöller Milli Parkı’nda hazan mevsiminin gelmesiyle sararan yapraklar renk cümbüşü oluşturuyor. Sonbahar mevsiminin keyfini çıkarmak için Bolu en güzel rotaların arasında yer alıyor.

Bolu- Abant Gölü: İstanbul’a 258 km uzaklıkta olan göl, manzarası ve sessizliğiyle sıkça tercih edilen tatil bölgelerinin gözdesi olarak biliniyor. Göl ve çevresi hem çocuklara hem de ebevenylere keyifli anlar yaşatıyor.

Nevşehir- Kapadokya: Yaz mevsiminde sıcaklık nedeniyle rağbet görmeyen bölge, özellikle sonbahar aylarında balayı çiftleri tarafından yoğun ilgi görüyor. Ara tatilinin kasım ayına denk gelmesi, çocuklu ailelere Kapadokya’da tatil yapmak için büyük bir fırsat sunuyor.

Artvin- Arsiyan Yaylası: İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen Citta Slow 2015 Genel Kurulunda “sakin şehir” unvanı aldıktan sonra dikkatleri üzerine çeken Şavşat, gölleri, ahşap mimarisi, milli parkları ve tarihi eserlerinin yanı sıra yaylalarıyla da ilgi görüyor. Ara tatillerde de yaylaları keşfetmek, büyük bir keyif yaşatıyor.

Tüm dünya gibi Türkiye’yi de etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle şehrin kalabalığından uzaklaşıp sükunet bulmak isteyen doğasever aileler, Arsiyan’ı sıklıkla tercih ediyor.

Mardin Kalesi- Ara tatiller çocuklar ve aileler için dinlenme, gezme imkanı sunduğu kadar kültürlerini geliştirmek açısından da önemli bir fırsat sunuyor. Bu kapsamda Mardin Kalesi, ziyaret edilmesi gereken tarihi bölgeler arasında yer alıyor.

İzmir- Uzay Kampı: Gökyüzü ve uzay bilimine meraklı çocuklar için İzmir’de güzel bir kamp seçeneği bulunuyor. Kampta çocuklar; fen bilimleri, matematik ve teknolojiye yönelik çalışmalar yapıyor. Gaziemir’de bulunan kampta çocuklar uzun ve keyifli vakit geçirirken, ebeveynleri de İzmir’in keyfini çıkarabiliyor.

Denizli- Pamukkale: Ara tatil için güzel bir seçenek sunan Pamukkale’de, kaplıca sularıyla dolu havuzu olan konaklama seçenekleri de bulunuyor.

Bursa- Cumalıkızık Köyü: Mini bir Bursa yolculuğu ara tatilin en çok önerilen rotaları arasında bulunuyor. Bursa’nın en güzel köylerinden olan Cumalıkızık, ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatıyor.

Ara tatili İstanbul’da geçirecek olanlar için İstanbul ve çevresinde de pek çok aktivite bulunuyor. Müzeler, saraylar, eğlence mekanları çocukların oldukça ilgisini çekiyor.

Her yaştan ziyaretçilerinin çocukluk hatıralarına dokunmak isteyen ‘İstanbul Oyuncak Müzesi’.

Miniatürk

Topkapı Sarayı Müzesi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r