Diyarbakır’da Kaybolan 8 Yaşındaki Narin İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Diyarbakır’da Kaybolan 8 Yaşındaki Narin İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

ABONE OL
Ağustos 26, 2024 10:51
Diyarbakır’da Kaybolan 8 Yaşındaki Narin İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır’da Kaybolan 8 Yaşındaki Narin Güran İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları sürüyor. Arama faaliyetleri hem havadan hem de karadan yürütülüyor.

Arama Çalışmalarına Hız Verildi

Narin Güran’ı bulmak amacıyla 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleri yoğun bir şekilde çalışıyor. Ekipler, mahalledeki bazı evlerde ve çevresinde arama yaptı. Ayrıca, AFAD’ın dalgıçları sulama kanalında arama yaparken, diğer ekipler kayalıklar ve tarlalarda detaylı taramalar gerçekleştirdi. Jandarma ekipleri, mahalleye giriş ve çıkışları kontrol ederken, İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait helikopter de havadan destek verdi.

Kan İzleri Bulundu

Ekipler, Narin’in evinin yaklaşık 30 metre yakınındaki kayalıklarda kurumuş kan izlerine rastladı. Jandarma, bu bölgede güvenlik önlemleri aldı ve olay yeri inceleme ekipleri kan bulunan taşları inceledi. Arama çalışmaları mahalle ve çevresinde devam ediyor.

Valilik Açıklama Yaptı

Valilik, bazı medya ve sosyal medya hesaplarında yer alan kan lekeleriyle ilgili iddiaların doğru olmadığını belirtti. Yapılan incelemede, kayalıklar üzerindeki kan lekelerinin mahalle sakinlerinden bir çocuğun burun kanamasından kaynaklandığı tespit edildi. Valilik, her türlü ihtimali değerlendirerek Narin Güran’ın bulunması için çalışmaların sürdüğünü ve önemli gelişmelerin kamuoyuna aktarılacağını duyurdu.

Aileden Açıklamalar

Narin’in annesi Yüksel Güran, kızının çok zeki ve okumayı seven biri olduğunu belirtti. Kızının düğün için gelinlik almak istediğini ve çok sevdiğini ifade eden Güran, “Kızımın cesedini bile görsem şükredeceğim ama o yok,” dedi. Anne, kızının kaybolduğu gün öğle yemeğinde patates kızartması istediğini ve Kur’an kursuna gittiğini anımsadı. Kızının akşam amcasının evinde çocuklarla oynadığını düşündüğünü fakat sonrasında evde olmadığını öğrendiklerini söyledi.

Baba Arif Güran da, kızının bulunması için büyük emek harcayan tüm ekiplere teşekkür etti. Kızının son olarak okulun güvenlik kamerası görüntülerinde görüldüğünü belirten Güran, “Evladımın hiçbir eşyasını bulamıyoruz. Gören veya bilen varsa lütfen bize bilgi versin,” dedi. Asılsız ihbarların arama çalışmalarını zorlaştırdığını belirten Güran, gerçek bilgi verecek kişilerin kendisiyle iletişime geçmesini istedi.

Kaynak: http://ensonhaber.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r