Ekmek Fiyatlarına Zam Sinyali: Fırıncılar Odası Başkanı Karamsar

Ekmek Fiyatlarına Zam Sinyali: Fırıncılar Odası Başkanı Karamsar

ABONE OL
Ekim 9, 2024 11:46
Ekmek Fiyatlarına Zam Sinyali: Fırıncılar Odası Başkanı Karamsar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatları hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Federasyon Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında bu ay ekmeğe zam yapılmayacağını belirten Balcı, gelecek ay için net bir garanti vermedi.

Balcı, un ve diğer girdi fiyatlarındaki son artışların fırıncıları zorladığını ifade ederek, “Yaptığımız çalışmalar netice vermezse, bu aydan sonraki süreçte ekmek fiyatına yansıması ciddi anlamda olacak” dedi. Ekmeğin kilogram fiyatının şu anda 50 lira olduğunu belirten Balcı, bu fiyatın korunmasının mümkün olmadığını söyledi.

Bu yıl, ekmeklik buğdayda 14,5 milyon ton ve ekmeklik unda kullanılan buğdayda ise 12 milyon ton hasat gerçekleştirildiğini aktaran Balcı, hasadın kalitesinin düşük olmasına rağmen bazı bölgelerdeki ürünlerin kaliteli olduğunu ve bu nedenle fiyatların arttığını vurguladı.

Balcı, “Bugün ekmeğin kilogram fiyatı 50 liraya satılıyorsa bu fiyatı 65 lirada muhafaza etmek mümkün olmaz. Bugüne kadar esnafımız gerekli özveriyi gösterdi” dedi. Temel gıda maddesi olan ekmeğin fiyat artışı olmadan sürdürülebilmesi için ilgili kurumlarla sürekli görüşme halinde olduklarını ifade eden Balcı, durumun devam etmesi halinde ekmek fiyatlarının makul olmaktan çıkacağına dikkat çekti.

Sonuç olarak, ekmek fiyatlarının bu ay değişmeyeceği belirtilse de, Balcı’nın açıklamaları önümüzdeki aylarda zam yapılabileceğine dair işaretler taşıyor.

KAYNAK:https://www.yenicaggazetesi.com.tr/

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r