Erdoğan, CHP’li Tuncay Özkan’a Karşı Tazminat Davası Açtı

Erdoğan, CHP’li Tuncay Özkan’a Karşı Tazminat Davası Açtı

ABONE OL
Ağustos 26, 2024 11:25
Erdoğan, CHP’li Tuncay Özkan’a Karşı Tazminat Davası Açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP’li Tuncay Özkan’a Tazminat Davası

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’a yönelik “züppe” ifadesi nedeniyle 250 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. Ayrıca, Özkan hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi sunuldu.

Dava ve Şikayet Açıklaması

Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’a, Cumhurbaşkanımızı hedef alan asılsız ve uygunsuz açıklamaları nedeniyle 250 bin TL manevi tazminat davası açılmıştır. Ayrıca, Cumhurbaşkanına hakaret suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi sunulmuştur” dedi.

Soruşturma Başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Özkan’ın açıklamaları üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Özkan’ın ifadelerinin siyasi ahlaktan yoksun olduğunu belirterek, bu durumu Özkan’ın kendisini yansıttığı bir ayna olarak değerlendirdi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan Tepkiler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Özkan ve benzerlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yalnız olmadığını bilmesi gerektiğini ifade etti. Altun, hakaret ve kötülüğün bedelinin hukuken ve siyasi olarak ödetileceğini vurguladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da Özkan’ı kınayarak tepkisini gösterdi.

Olayın Arka Planı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümünde yaptığı konuşmada, CHP’yi “gösteriş müptelası elitistler” olarak tanımlamıştı. Özkan, bu açıklamaya karşılık vererek Erdoğan’ı “züppe” ve “israflık” ile suçlayan bir açıklama yapmıştı. Özkan, Erdoğan’ı eleştirirken, onun lüks yaşamını ve zenginlerle olan ilişkisini hedef aldı.

Özkan’ın Paylaşımı ve Tepkiler

Özkan’ın açıklamaları, AKP Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı tarafından sert bir dille yanıtlandı. Nazırlı, Özkan’ın dilini eleştirerek, kendisinin de sinkaflı bir üslupla cevap verdi. Bu yanıtların ardından, Nazırlı hakkında herhangi bir soruşturma başlatılıp başlatılmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Kaynak: http://cumhuriyet.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r