Hafta Sonu İçin Sağanak Yağış Uyarısı: 10 İl Etkilenecek

Hafta Sonu İçin Sağanak Yağış Uyarısı: 10 İl Etkilenecek

ABONE OL
Ağustos 2, 2024 10:46
Hafta Sonu İçin Sağanak Yağış Uyarısı: 10 İl Etkilenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu hava durumu hakkında önemli bir uyarı yaptı. Ülke genelinde yaz sıcaklıklarının devam edeceği bildirilirken, 10 ilde sağanak yağışların etkili olacağı açıklandı.

Güncel hava durumu değerlendirmelerine göre, Türkiye’nin kuzeydoğusu ve Akdeniz’in iç kesimlerinde hava parçalı bulutlu, bazı bölgelerde ise çok bulutlu olacak. Rize, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Erzurum’un kuzey ve doğu çevrelerinde, Trabzon, Giresun ve Ordu’nun iç bölgelerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor.

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde kalacağı, belirgin bir değişiklik göstermeyeceği tahmin ediliyor. Rüzgarların ise genellikle kuzey yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtiliyor.

Vatandaşların hava koşullarını dikkate alarak plan yapmaları ve gerekli önlemleri almaları öneriliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gelişen hava koşullarını yakından takip edecek ve güncel bilgileri kamuoyuna duyurmaya devam edecek.

Kaynak:http://yeniçağ.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r