Hava Sıcaklıkları Türkiye Genelinde Hızla Düşecek

Hava Sıcaklıkları Türkiye Genelinde Hızla Düşecek

ABONE OL
Ekim 15, 2024 13:22
Hava Sıcaklıkları Türkiye Genelinde Hızla Düşecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının hızla düşmesi bekleniyor. Çarşamba öğleden sonra Rusya üzerinden gelecek soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıkların 7-8 derece daha azalacağı öngörülüyor. Ayrıca, pek çok ilde sağanak yağışların etkili olması ve 6 ilimizin yüksek kesimlerine kar yağması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre, parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Orta ve Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun doğusu, Hatay’ın kıyı kesimleri, Bingöl ve Sinop çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Rüzgarın kuzey yönlerden eseceği, güney ve doğu kesimlerde ise hafif ve ara sıra orta kuvvette olacağı tahmin ediliyor.

NTV Meteoroloji editörü Dilek Çalışkan, Ekim ayı ortalama sıcaklıklarının İstanbul ve Ankara’da 20 derece civarında seyrettiğini, Ege ve Akdeniz bölgelerinde ise sıcaklıkların hâlâ 28 derecelere kadar yükselebileceğini belirtti. Ancak, çarşamba günü öğleden sonra gelecek soğuk hava ile birlikte İstanbul’da sıcaklığın 21 dereceden, perşembe günü ise hissedilen 10-11 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi için dikkat çeken bir uyarı yapıldı. Yüksek kesimlerde kar yağışı beklendiği, Sinop, Samsun, Kastamonu, Ordu, Giresun ve Rize gibi illerde, rakımı 1300 metre olan bölgelerde kar yağışının etkili olacağı öngörülüyor. Özellikle Sinop’tan Rize’ye kadar uzanan kıyı boyunca sel tehlikesi bulunuyor. Bu nedenle, bölge halkının dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

KAYNAK: Yeniçağ Gazetesi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r