İngiltere Genelinde Göçmen Karşıtı Protestolar Tırmanıyor

İngiltere Genelinde Göçmen Karşıtı Protestolar Tırmanıyor

ABONE OL
Ağustos 5, 2024 11:57
İngiltere Genelinde Göçmen Karşıtı Protestolar Tırmanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere’de göçmen karşıtı protestolar, ülke genelinde büyük bir yayılım gösterdi. Son günlerde şiddet olaylarının arttığı ve özellikle Taylor Swift temalı bir etkinlikte üç kızın bıçaklı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından gerilimin tırmandığı öne sürülüyor.

Rotherham kasabasında, sığınmacıların ve düzensiz göçmenlerin kaldığı bir otelin önünde toplanan protestocular, oteli ateşe verme girişiminde bulundu. Olayın ardından ülke genelinde gerginlikler ve çatışmalar yaşanmaya başladı.

Sosyal Medyada Sokaklara Çıkma Çağrıları

Sosyal medya kullanıcıları, göçmen karşıtı protestoları destekleyen paylaşımlar yaparak, vatandaşları sokaklara çıkmaya çağırıyor. Göstericiler, “Artık hoş karşılanmıyorsunuz” ve “Def edin onları” gibi sloganlar atarak, göçmen karşıtı tutumlarını ifade ediyorlar.

Şiddet Olayları ve Çatışmalar Artıyor

Göçmen karşıtı protestolar, Liverpool, Nottingham, Sunderland ve Londra gibi büyük şehirlerde de yayılmaya başladı. Bristol’de aşırı sağcı gruplar ile karşıt görüşlüler arasında çıkan çatışmalarda, taraflar taş ve havai fişeklerle birbirlerine saldırdı. Polisin de hedef alındığı eylemlerde, bazı polis memurları yaralandı ve çok sayıda tutuklama gerçekleşti.

Başbakan Starmer: “Düzen ve Hukuk Her Şeyin Üzerindedir”

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, ülke genelindeki olaylarla ilgili açıklamada bulundu. Starmer, “Korku yaymaya çalışanlara ve toplumu ayrıştıranlara müsaade etmeyecek bir ülkeyiz. Sokaklarımızda düzen ve hukukun yok sayılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Kaynal:http://yeniçağ.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r