Jeoloji Mühendisi Mesut Gülay ile Madencilik Üzerine Söyleşi

Jeoloji Mühendisi Mesut Gülay ile Madencilik Üzerine Söyleşi

ABONE OL
Eylül 23, 2024 09:06
Jeoloji Mühendisi Mesut Gülay ile Madencilik Üzerine Söyleşi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Delta Grup’tan Mesut Gülay, madencilik sektöründeki deneyimlerini ve geleceğe dair hedeflerini paylaştı.

Jeoloji mühendisi Mesut Gülay, Delta Grup bünyesinde jeoloji müdürü olarak görev yapıyor. 2011 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra madencilik sektörüne adım atan Gülay, 14 yıllık kariyerinde önemli bir yol kat etti.

Gülay, jeolojiye olan ilgisinin üniversitedeki araştırmalar ve Profesör Osman Bektaş’ın mentörlüğü ile geliştiğini belirtti. “Osman hocamın desteği sayesinde bu mesleğe yöneldim,” diyen Gülay, madencilikteki rolünün mineral potansiyelini ortaya çıkarmak ve projeleri geliştirmek olduğunu ifade etti.

Gülay, madencilik sektörünün yerel ekonomilere büyük katkılar sağladığını vurgulayarak, “İşletme sahalarımızı artırarak istihdam sağlamayı hedefliyoruz,” dedi. Ancak, madenciliğin riskli bir sektör olduğunu da kabul etti ve uzun vadeli yatırımların önemine dikkat çekti.

Son olarak, genç mühendis adaylarına tavsiyelerde bulunan Gülay, “Meraklı ve titiz olmak, bu sektörde başarılı olmanın anahtarıdır,” diyerek, sektördeki potansiyelin araştırılması gerektiğini belirtti.

Gülay, “Madencilik, yalnızca mineral çıkarımı değil, aynı zamanda toplumların kalkınmasına katkı sağlayan bir alandır,” ifadeleriyle söyleşisini sonlandırdı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r