“Lübnan’daki Türk Vatandaşlarının Güvenli Tahliyesi Başladı: Gemiler Mersin’e Yola Çıktı”
  • HER DAKİKA BİR HABER
  • DÜNYA
  • “Lübnan’daki Türk Vatandaşlarının Güvenli Tahliyesi Başladı: Gemiler Mersin’e Yola Çıktı”

“Lübnan’daki Türk Vatandaşlarının Güvenli Tahliyesi Başladı: Gemiler Mersin’e Yola Çıktı”

ABONE OL
Ekim 10, 2024 11:50
“Lübnan’daki Türk Vatandaşlarının Güvenli Tahliyesi Başladı: Gemiler Mersin’e Yola Çıktı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan’daki Türk vatandaşlarının güvenli tahliyesine yönelik önemli bilgiler paylaştı. Fidan, “Lübnan’daki vatandaşlarımızı güvenli bir şekilde tahliye eden ve insani yardımları Lübnan halkına ulaştıran gemilerimiz Beyrut’tan hareket ederek Mersin’e doğru yola çıktı,” dedi.

İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırıların sürmesi üzerine, Türkiye dahil birçok ülke vatandaşlarını tahliye etme çalışmalarına başladı. Türk Donanması’na ait TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemileri, Beyrut Limanı’na ulaşarak Türk vatandaşlarını tahliye etmek için limandan ayrıldı.

Fidan, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla gerçekleştirilen bu tahliyelerin Türkiye’nin insani krizlere yanıt verme konusundaki kararlılığını vurguladı. “Ülkemiz, İsrail’in yarattığı insani durum karşısında bölge halkına yardım elini uzatmaya devam edecek,” ifadelerini kullandı.

Tahliye Süreci

Lübnan’dan gerçekleştirilen askeri tahliyede, toplamda 966 kişi, 878’i Türk, 24’ü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşı ve bu gruptan 64 kişi de birinci derece akrabalarından oluşuyor. Tahliye sırasında gemilere 2 fırkateyn ve 2 karakol gemisi eşlik ediyor. Gemilerin, Mersin Limanı’na akşam saatlerinde ulaşması bekleniyor.

Türkiye, 2006 yılında da İsrail-Lübnan Savaşı sırasında Türk vatandaşlarının tahliyesini gerçekleştirmişti. O dönemde 1100’e yakın vatandaş, Deniz Kuvvetleri’ne ait gemilerle Türkiye’ye dönmüştü.

Kaynak: En Son Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r