Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl Dönümü Kutlanıyor

Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl Dönümü Kutlanıyor

ABONE OL
Ağustos 26, 2024 11:03
Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl Dönümü Kutlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlanıyor

26 Ağustos 1071’de gerçekleşen Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü, coşku ve saygıyla anılıyor. Bu önemli zafer, Anadolu topraklarını Türklere vatan yaparak tarihi bir dönüm noktasını işaret etmişti.

Tarihi Zaferin Önemi ve Kutlamalar

Malazgirt Zaferi, Selçuklu Sultanı Alp Arslan’ın Bizans İmparatoru IV. Romanos Diogenes’in ordusuna karşı kazandığı zaferle tarihe geçti. Bu zafer, Anadolu’nun kapılarını Türklere açarken, Selçuklu Devleti’nin bölgedeki egemenliğini pekiştirdi ve Osmanlı İmparatorluğu’nun temellerinin atılmasına zemin hazırladı.

Ahlat’ta Etkinlikler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konuşması

Bugün Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenen etkinliklerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yer aldı. Erdoğan, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Ahlat’ı Ahlat yapan, vatan yapan büyüklerimizi minnetle yad ediyorum. Sultan Alparslan’ı ve gazaya katılan tüm askerleri rahmetle anıyorum” dedi. Erdoğan, ayrıca Selçuklu mezarlığında yatan ecdadı da rahmetle andığını ifade etti.

Etkinlikler kapsamında Ahlat’ta kurulan Recep Tayyip Erdoğan Ahlat Millet Bahçesi’nde çeşitli kutlamalar yapıldı. Katılımcılar arasında jandarma ekipleri ve alp kıyafeti giymiş kişiler de yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, etkinliklerin ardından Muş’taki programlara katılmak üzere yola çıktı.

Kutlamalar ve Anma Törenleri

Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü, bu önemli tarihi olayın hatırlanması ve Türk milletinin kahramanlık geçmişinin kutlanması için çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Kaynak: http://ensonhaber.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r