Meteorolojiden 12 İle Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı!

Meteorolojiden 12 İle Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı!

ABONE OL
Ekim 10, 2024 14:41
Meteorolojiden 12 İle Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı ve vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Son hava tahminlerine göre, ülkenin kuzey kesimleri, Trakya, Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz’in doğusunun parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı belirtildi. Özellikle Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri, Aydın’ın kıyıları, Trabzon, Rize, Artvin çevreleri ile Giresun’un iç kesimleri, Adana’nın kuzey çevreleri ve Kahramanmaraş’ın batısında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun kuzeyinde pus ve sis olayları yaşanabilir. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

İstanbul, parçalı ve az bulutlu geçerken, Edirne‘de öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlar görülebilir. Marmara Bölgesi genelinde, Trakya’nın yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı olması öngörülüyor. Ege Bölgesi‘nde ise kıyı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı, Aydın’ın kıyılarında sağanak yağışların beklenmesi dikkat çekiyor.

Akdeniz bölgesinde ise hava az bulutlu ve açık olacak; gece saatlerinde Adana ve Kahramanmaraş çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Diğer bölgelerde ise hava durumu genel olarak parçalı ve az bulutlu geçecek.

Bu nedenle, vatandaşların hava durumu konusunda dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları öneriliyor.

Kaynak: YeniÇağ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r