Meteoroloji’den Yeni Haftanın Hava Tahmini: Yurt Genelinde Yağış Bekleniyor

Meteoroloji’den Yeni Haftanın Hava Tahmini: Yurt Genelinde Yağış Bekleniyor

ABONE OL
Ağustos 26, 2024 10:55
Meteoroloji’den Yeni Haftanın Hava Tahmini: Yurt Genelinde Yağış Bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteoroloji’den Yeni Haftanın Hava Raporu: Yurt Genelinde Yağış ve Kuvvetli Rüzgar Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu haftanın hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, Türkiye’nin birçok bölgesinde bugün yağışlar etkili olacak. Sinop, Samsun, Malatya ve Kahramanmaraş illerinde vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.

Bulutlu Hava ve Yerel Sağanaklar

Yeni hafta itibarıyla yurdun kuzey ve iç bölgelerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava koşulları bekleniyor. İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Malatya ve Erzincan çevrelerinin yanı sıra Kırklareli’nin kıyı ilçeleri, Tekirdağ’ın doğusu ve Balıkesir’in kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Sarı Uyarı ve Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji, Rize ve Artvin için sarı uyarı yaptı. Bu bölgelerde etkili olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların sabah saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar

İç Anadolu’nun doğusunda hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece artacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Batı kesimlerde kuzeyli, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgar esmesi beklenirken, Marmara’nın güneybatısında kuzeydoğu ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneybatı yönlerden rüzgarların kuvvetli (40-60 km/saat) olacağı öngörülüyor.

Uyarılar ve Tedbirler

Yağışların Sinop, Samsun, Malatya ve Kahramanmaraş’ın batısında yer yer kuvvetli olacağı, rüzgarın ise Marmara’nın güneybatısında ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kuvvetli esmesi bekleniyor. Bu nedenle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Kaynak: http://ensonhaber.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r