Milli Görüş Hareketi’nin Önemli İsimlerinden Recai Kutan Hayatını Kaybetti

Milli Görüş Hareketi’nin Önemli İsimlerinden Recai Kutan Hayatını Kaybetti

ABONE OL
Ekim 7, 2024 11:36
Milli Görüş Hareketi’nin Önemli İsimlerinden Recai Kutan Hayatını Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Görüş Hareketi’nin önde gelen isimlerinden Recai Kutan, 94 yaşında Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Acı haberi, Kutan’ın partisi olan Saadet Partisi resmi bir açıklama ile duyurdu. Açıklamada, “Kurucu Genel Başkanımız Recai Kutan Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun.” ifadeleri yer aldı.

Recai Kutan, Necmettin Erbakan’ın yakın çalışma arkadaşı olarak biliniyordu. Siyasi kariyerine Milli Selamet Partisi’nde (MSP) Genel Başkan Yardımcılığı yaparak başlayan Kutan, daha sonra çeşitli bakanlık görevlerini üstlendi. 1996-1997 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yapan Kutan, 1977-1978 yıllarında ise İmar ve İskân Bakanı olarak ülke yönetiminde önemli roller üstlendi.

Malatya’da 1930 yılında dünyaya gelen Recai Kutan, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Devlet Su İşleri’nde çalışmaya başladı. 1974-1980 yılları arasında MSP Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütürken, 1977 seçimlerinde Malatya milletvekili olarak Meclis’e girdi. 12 Eylül Darbesi sonrası, diğer MSP yöneticileriyle birlikte hapis yattı ve 1983’te kurulan Refah Partisi’nde genel başkan yardımcılığı yaptı.

Refah Partisi’nin kapatılmasının ardından Fazilet Partisi’nin genel başkanı olarak görev alan Kutan, 2001 yılında Saadet Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı ve kurucu genel başkanlık görevini üstlendi. Kutan, bu görevi dönem dönem devretmesine rağmen, partinin Yüksek İstişare Kurulu’nda aktif rol oynamaya devam etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Recai Kutan’ın vefatına ilişkin başsağlığı mesajı yayınlayarak, “Mekanı cennet, makamı ali olsun” dedi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da Kutan için, “Milli görüş hareketinin duayenlerinden Recai Kutan’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.” şeklinde taziye mesajı paylaştı.

Kutan’ın kaybı, Milli Görüş camiasında derin bir üzüntü yaratırken, Türk siyasetindeki etkisi ve katkıları da anımsanıyor.

KAYNAK: En Son Haber (ESH)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r