Son dakika – En hızlılar İstanbul’da! İstanbul Formula 1 takviminde

Son dakika – En hızlılar İstanbul’da! İstanbul Formula 1 takviminde

ABONE OL
Temmuz 5, 2021 02:00
Son dakika – En hızlılar İstanbul’da! İstanbul Formula 1 takviminde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Daha önce salgın nedeniyle iptal olan yarış, birkaç ay rötarlı ülkemize geri döndü. Intercity İstanbul Park’ın ev sahipliği yapacağı zorlu mücadele 1-3 Ekim tarihleri arasında koşulacak, Türk yarışseverler tekrar yıldız sürücüleri izleyecek

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda 2021 takvimine Türkiye Grand Prix’si tekrar dahil edildi. Organizasyondan yapılan açıklamaya göre, sezonun 16. yarışı Singapur Grand Prix’sinin yerine Türkiye takvime alındı. Intercity İstanbul Park’ın ev sahipliği yapacağı yarış, 1-3 Ekim tarihlerinde koşulacak.
Türkiye’ye dönmekten mutluluk duyduklarını belirten Formula 1 Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Stefano Domenicali, “Dünyanın en iyi pistlerinden birinde tekrar olağanüstü bir yarış görmeyi umuyoruz. Bu etkinliğin gerçekleşmesi için gösterdiği kişisel çabalardan dolayı Vural Ak’a ve Intercity İstanbul Park yönetimine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Yarışların tekrar Türkiye’ye kazandırılmasında ülkemizin pandemiyle mücadeledeki başarısına dikkat çeken Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak ise “Bu anlaşmayı geçen sene olduğu gibi Intercity olarak, devletimize yük olmadan, sorumlulukları kendimiz üstlenerek tamamladık. Devletimiz, tüm dünyaya gösterdiği pandemiyle başarılı mücadelesi ile yarışların tekrar ülkemize kazandırılmasında önemli bir rol oynadı” dedi.
Ak, yarışseverlerin en merak ettiği konuların başında gelen ‘bilet satışları ile ilgili de şunları söyledi: “Dünyanın en heyecan verici pistlerinden birine sahibiz. Halkımızın ve yabancı misafirlerimizin bu heyecana ortak olmasını istiyoruz. Devletimizin aldığı pandemi önlemleri ve çalışmaları sayesinde yarışımızı seyircili olarak gerçekleştireceğiz. Bilet satışlarına ilişkin gerekli bilgilendirmeyi en kısa sürede yapacağız.”

Sıradaki durak Avusturya GP’si
Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun 8 ve 9. yarışlarına, Avusturya ev sahipliği yapacak. 8. ayaz, Steiermark Grand Prix’si, 9. ayak Avusturya Grand Prix’si adıyla Spielberg kentindeki 4,3 kilometrelik Red Bull Pisti’nde düzenlenecek. 71 turluk Steiermark Grand Prix’sinin sıralama turları bugün, yarış ise yarın TSİ 16.00’da başlayacak. Avusturya Grand Prix’si de 3-4 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r