Süleyman Soylu, Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması İçin TBMM’ye Başvurdu

Süleyman Soylu, Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması İçin TBMM’ye Başvurdu

ABONE OL
Ağustos 1, 2024 13:51
Süleyman Soylu, Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması İçin TBMM’ye Başvurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, yasama dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) dilekçe verdi. 26 Temmuz’da TBMM Başkanlığı’na başvuran Soylu, dilekçesinde 40 yıllık siyasi kariyerini ve çeşitli görevlerde bulunduğunu belirtti.

Soylu, her görevinde millete hizmet etme, hesap verme ve şeffaf olma sorumluluğunu taşıdığını ifade etti. Siyaset kurumunun ve siyasetçilerin zaman zaman çeşitli iddialar ve suçlamalarla karşılaştığını vurgulayan Soylu, özellikle İçişleri Bakanı olarak görev yaptığı dönemde kendisini ve birlikte çalıştığı arkadaşlarını hedef alan organize ve sistematik karalama kampanyalarıyla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Soylu, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sonrasında demokrasiyi, devletin bekasını, milli iradeyi ve hukuku koruma mücadelesi verdiklerini belirtti. Bu süreçte terör örgütlerine ve suç yapılarına karşı cansiparane bir mücadele yürüttüklerini ifade eden Soylu, karalama kampanyalarına karşı hukuki zeminde mücadele etmenin gerekliliğini vurguladı.

Dilekçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İçişleri Bakanlığı görevine getirilmesinden görev süresinin sonuna kadar, kamu düzenini ve güvenliğini sağlama konusundaki kararlılığının millet tarafından da şahit olunduğunu belirten Soylu, kendisine yönelik organize karalama kampanyalarına karşı mücadele etmeye kararlı olduğunu ifade etti.

Kaynak: yenicaggazetesi.com.tr

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r