TikTok, Çocukları Finansal Sömürüyle Suçlayan Dava İle Mahkemelik Oldu

TikTok, Çocukları Finansal Sömürüyle Suçlayan Dava İle Mahkemelik Oldu

ABONE OL
Ekim 10, 2024 15:14
TikTok, Çocukları Finansal Sömürüyle Suçlayan Dava İle Mahkemelik Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Popüler video paylaşım platformu TikTok, son dönemdeki tehlikeli akımlarla birlikte pek çok eleştirinin hedefi haline gelmişken, şimdi de “çocukları finansal sömürüye maruz bıraktığı” iddialarıyla mahkemeye verildi. Washington Başsavcısı Brian Schwalb’ın öncülüğünde açılan davada, TikTok’un yasa dışı bir dijital para birimi sistemi yürüttüğü öne sürülüyor.

Dava, “TikTok Coin” adlı sanal para biriminin çocukları gerçek paralarını harcamaya yönlendirdiğini ve bu durumun mali zarar riski taşıdığını iddia ediyor. 13 eyaletin başsavcısının oluşturduğu iki partili bir koalisyon, TikTok’un finansal işlemlerini gerekli lisansları olmadan gerçekleştirdiğini ve bu nedenle para iletim yasalarını ihlal ettiğini savunuyor.

CNBC’nin haberine göre, TikTok Coins kullanıcıların dijital hediyeler alabilmesi için gerçek para ile satın alınabiliyor ve bu hediyeler yayıncılar tarafından nakde çevrilebiliyor. Ancak TikTok, bu işlemlerden yüzde 20 ile yüzde 50 arasında kesinti yaparak, lisanssız bir şekilde hizmet sunuyor. Başsavcılar, uygulamanın zayıf yaş doğrulama sistemlerinin çocukların bu tür işlemler yapmasını kolaylaştırdığını ve dolayısıyla onları finansal sömürüye açık hale getirdiğini belirtiyor.

TikTok, bu suçlamaları reddederek bazı iddiaların yanıltıcı ve gerçeğe aykırı olduğunu ifade etti. Ayrıca, TikTok’un çocuklar üzerinde aşırı bağımlılık yarattığı gerekçesiyle 13 eyaletin açtığı başka bir dava ile de karşı karşıya kaldığı bildirildi.

Kaynak: YeniÇağ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r