2023 EKPSS tercihleri ne vakit başlayacak? EKPSS nedir?

2023 EKPSS tercihleri ne vakit başlayacak? EKPSS nedir?

ABONE OL
Ocak 4, 2023 07:18
2023 EKPSS tercihleri ne vakit başlayacak? EKPSS nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memur olmak isteyen engelli vatandaşlar Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) tercihlerinin ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı.

ÖSYM tarafından düzenlenen ve sonuçları ilan edilen EKPSS sınavına girmek isteyen ve tercih yapmak isteyen binlerce engelli vatandaş konu hakkında aramalırna hız kazandırdı.

EKPSS tercih sürecinin ne zaman başlayacağı büyük bir merak konusu haline geldi.

2023 EKPSS tercihleri ne zaman başlayacak?

2023 yılı EKPSS takivimi henüz belli olmadı. ÖSYM tarafından açıklandığı andan itibaren bilgileri sizlerle paylaşacağız.

EKPSS nedir?

ÖSYM’nin resmi internet sitesinde EKPSS’nin tanımı şu şekilde yapılmaktadır;

“Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan , EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.”

 

Peki, 2023 EKPSS tercihleri ne zaman başlayacak?

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.