ABD’den Ukrayna askerlerine Patriot eğitimi

ABD’den Ukrayna askerlerine Patriot eğitimi

ABONE OL
Ocak 10, 2023 21:12
ABD’den Ukrayna askerlerine Patriot eğitimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş devam ederken, ABD ve Almanya’dan Ukrayna’ya Patriot verileceğine dair açıklamalar gelmişti.

Ukrayna kuvvetlerine Patriot eğitimi verilecek

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Ukrayna kuvvetlerinin Patriot hava savunma sistemi eğitiminin, önümüzdeki hafta Fort Sill’de başlayacağını teyit edebilirim.” dedi.

Ryder, 90 ile 100 arasında Ukrayna askerinin eğitime katılacağını ve eğitimin Patriot savunma sisteminin çalıştırılmasına, bakımına ve idamesine odaklanacağını söyledi.

“Rus hava saldırılarına karşı farklı bir yetenek kazanacaklar”

AA’nın haberine göre, eğitimlerin birkaç ay içinde tamamlanacağını belirten Ryder, “Patriot, savaş sahasına çıktığında, Ukrayna’nın hava savunma yeteneklerine katkıda bulunacak ve Ukrayna halkı için, Rusya’nın devam eden hava saldırılarına karşı kendilerini savunmaları için başka bir yetenek olacaktır.” diye konuştu.

ABD yönetimi, 21 Aralık’ta, Ukrayna’ya bir adet Patriot hava savunma sistemi vereceğini duyurmuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.