Brent petrolün varil fiyatı 79,46 dolar oldu

Brent petrolün varil fiyatı 79,46 dolar oldu

ABONE OL
Aralık 19, 2022 10:12
Brent petrolün varil fiyatı 79,46 dolar oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cuma günü 81,78 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 79,04 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varili, yeni haftanın ilk gününde uluslararası piyasalarda 79,46 dolardan işlem görüyor.

Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.33 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,53 artarak 79,46 dolar oldu.

Batı Teksas türü ham petrolün varili 74,91 dolar

Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 74,91 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki yükselişte, dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı Çin’de koronavirüs salgını tedbirlerinin gevşetilmesi ve ABD’nin ham petrol alımına başlama kararı etkili oldu.

Ayrıca, Çin’de ekonomi yetkililerine dayandırılan haberlerde, Çin Merkez Bankası’nın gelecek yıl reel ekonomi ve finansal piyasalara bol likidite sağlayacağı, ekonomi politikalarında enflasyon ve istihdama odaklanılacağı bildirildi.

Bu durum, ülke ekonomisine ve petrol talebine ilişkin endişeleri hafifleterek fiyatları yukarı yönlü destekledi.

Benzin fiyatlarını düşürecek hamleler

Benzin fiyatlarını düşürmeye yardımcı olmak için bu yıl stratejik petrol rezervinden ham petrol satışı gerçekleştiren ABD yönetiminin ham petrol alımına başlayacağını açıklaması da fiyatlar üzerinde etkili oldu.

Cuma günü ABD Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, şubat ayında teslim edilmek üzere 3 milyon varil ham petrolün alınacağı bildirildi.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı savaşın ardından ABD’de hızla artan benzin fiyatları karşısında mart ayında, ülkenin stratejik petrol rezervinden toplamda 180 milyon varilin üzerinde petrolün piyasaya sürülmesine izin vermişti.

ABD’nin stratejik rezervindeki ham petrol oranı düştü

Ülkenin rezervlerinden yapılan petrol satışlarıyla ABD’nin stratejik rezervindeki ham petrol oranı 1984’ten bu yana en düşük seviyeye inmiş ve enerji güvenliğine ilişkin endişeleri artırmıştı.

Brent petrolde destek ve direnç konumu

Brent petrolde teknik olarak 79,74 ile 80,05 dolar aralığının direnç, 79,43 ile 79,12 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.