CHP’de seçim hazırlığı: 79 lider istifa etti

CHP’de seçim hazırlığı: 79 lider istifa etti

ABONE OL
Aralık 27, 2022 12:54
CHP’de seçim hazırlığı: 79 lider istifa etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2023 seçimlerine 6 ay gibi kısa bir süre kalırken siyasi partilerde hareketlilik de arttı.

Muhalefet, seçmenin merakla beklediği cumhurbaşkanı adayında henüz bir mutabakat sağlayamazken parti içlerinde milletvekilliği için istifalar başladı.

CHP’de bu süreç tamamlandı.

40 il başkanı ve 39 ilçe başkanı istifa etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, yaptığı yazılı açıklamada, 2023 yılında yapılacak seçimlerde milletvekili aday adayı olmayı düşünen il, ilçe ve belde başkanları ile il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin istifa etmesi için 26 Aralık’a kadar verilen sürenin dün sona erdiğini belirtti.

DHA’nın haberine göre Salıcı, milletvekili aday adayı olmak için 40 il başkanı ve 39 ilçe başkanının istifa ettiğini kaydetti.

Bu kapsamda Bursa, Nevşehir, Malatya, Isparta, Erzincan, Aksaray, Tokat, Uşak, Yalova, Çorum, Balıkesir, Konya, Burdur, Mersin, Kırşehir, Hakkari, Tunceli, Van, Batman, Trabzon, Kocaeli, Karaman, Ordu, Hatay, Afyonkarahisar, Edirne, Kırklareli, Aydın, Manisa, Çanakkale, Kayseri, Muğla, İzmir, Rize, Denizli, Sivas, Kilis, Gümüşhane, Artvin ve Karabük il başkanlarının istifa ettiği belirtildi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.