FRANSA CUMHURBAŞKANI: SON HAFTALARDA YENİ BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYAYIZ

ABONE OL
Nisan 2, 2021 10:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs salgını etkisini yoğun bir şekilde göstermeye devam ediyor. Koronavirüsün yeni varyantının tespit edilmesiyle vaka sayılarında görülen artışa ilişkin Fransa Cumhurbaşkanı Macron yaptığı açıklamada; “Son haftalarda yeni bir durumla karşı karşıyayız. Bir tarafta bizi krizden kurtarabileceğini umduğumuz aşıların yayılması. Diğer tarafta ise yeni bir varyantın Avrupa çapında yayılması.”  ifadelerini kullandı.

 

İngiltere ile Fransa arasında koronavirüs varyantı nedeniyle ipler gerildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, virüsün mutasyonlu türlerinin ülkesinde ve Avrupa’da hızla yayıldığını ve daha ölümcül olduğunu belirtmiş, salgının üçüncü dalgasına karşı yeni tedbirleri devreye almak zorunda kalmıştı.

ÜLKEDEKİ DİRENÇ KIRILDI

Kameraların karşısına geçen Macron, İngiltere’nin Kent bölgesinde ortaya çıkan varyantın ülkesindeki direnci kırdığı gerekçesiyle Londra yönetimini suçladı.

Emmanuel Macron, “tehlikeli” olarak nitelendirdiği varyantın Fransa’daki tüm bölgelere büyük zarar verdiğini savundu.

 

 

 

“YENİ BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Macron, “Son haftalarda yeni bir durumla karşı karşıyayız. Bir tarafta bizi krizden kurtarabileceğini umduğumuz aşıların yayılması. Diğer tarafta ise yeni bir varyantın Avrupa çapında yayılması.” ifadelerini kullandı.

İngiliz basınından Daily Express’in aktardığına göre, Fransız cumhurbaşkanı, söz konusu mutasyonlu virüsle ilgili olarak açıklamasını, “Varyant, geçen yılın sonunda ilk kez İngiliz komşularımızda tespit edildi. Bir ölçüde, salgın içinde salgına yol açtı, ki bu geçen bahardan daha büyük.” şeklinde sürdürdü.

 

“YOĞUN BAKIM HASTALARININ ÇOĞU 65YAŞIN ALTINDA”

İngiltere’de ortaya çıkan mutasyonlu virüsün daha tehlikeli olduğunu belirten Emmanuel Macron, “Bu yüzden virüs sadece daha bulaşıcı değil, aynı zamanda öldürücü de olabilir.” diye konuştu.

Macron, söz konusu virüs nedeniyle daha kötü bir duruma düştükleri imasında bulunarak, yoğun bakım servislerinin artık sadece sağlıklı insanlarla ilgilenmek zorunda kaldığını dile getirdi.

Fransa’daki yoğun bakım servisleriyle ilgili bilgi veren Macron, “Bugün yoğun bakımda olan hastaların yüzde 44’ü 65 yaşın altında.” dedi.

 

YENİ TEDBİRLER ALINACAK

Paris yönetimi, son iki hafta içinde vakaların yüzde 55 oranında artması nedeniyle yeni tedbirleri devreye aldı. Bu kapsamda parklarda ve diğer kamuya açık alanlarda alkollü içeceklerin tüketilmesi yasaklandı.

İnsanlar, evlerinin sadece 10 kilometre civarında dolaşabilecekken, 5 Nisan’dan sonra şehirler arası seyahatlere yasaklama getirilecek.

Fransızlara evden çalışmaları da teşvik ediliyor. Kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseler 5 Nisan’dan itibaren 3 haftalığına kapatılacak. Anaokulu ve ilkokullar 26 Nisan’da eğitime başlayacak. Ortaokul ve liselerde ise 26 Nisan’dan 3 Mayıs’a kadar uzaktan eğitim verilecek. Mayıs ortasından itibaren de bazı kültürel yerler hizmet vermeye başlayacak.

Kaynak: ensonhaber

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.