HULUSİ AKAR: GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI MAYIN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

HULUSİ AKAR: GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI MAYIN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

ABONE OL
Mart 26, 2022 13:38
HULUSİ AKAR: GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI MAYIN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika… Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar İstanbul Boğazı’nda fark edilen mayın hakkında açıklama yaptı. Bakan Akar, mayının etkisiz hale getirildiğini belirtti. İşte detaylar…

Bugün sabah saatlerinde İstanbul Boğazı‘nın Karadeniz girişinde sivil bir ticari gemi tarafından fark edilen mayın, ekipleri harekete geçirdi. Acil olarak bölgeye yönlendirilen Sualtı Savunma Timleri (SAS) kısa süreli çalışmanın ardından cismi emniyete aldı. Yapılan çalışmanın ardından mayın etkisiz hale getirildi.
Bölgedeki hareketlilik nedeniyle boğazdaki gemi geçişleri çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. İstanbul Boğazı’ndaki trafik, saat 16.00’dan itibaren yeniden normale döndü.

“GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, konuya ilişkin son gelişmeleri aktardı. Akar, “Sabah saatlerinde İstanbul Boğazı açıklarındaki bir ticari gemiden ‘mayın benzeri bir cisim görüldüğüne’ dair bilgi geldi. Unsurlarımız zaten o bölgelerde yoğun şekilde devriyelerini, görevlerini sürdürüyordu. Süratli bir şekilde SAS timimiz bölgeye intikal ettirildi. Söz konusu cismin mayın olduğunun tespitinin ardından emniyetli bir bölgeye çekildi. İnceleme sonucunda eski tip olduğu belirlenen mayın SAS timimiz tarafından etkisiz hale getirildi. Konuyla ilgili hem Rus hem Ukrayna makamlarıyla görüştük. Koordinasyonumuz devam ediyor. Deniz trafiğinin emniyetli şekilde sürdürülmesi için başta Deniz Kuvvetlerimiz olmak üzere Sahil Güvenlik ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla gerekli koordinasyon yapıldı. Gerekli tedbirler alındı. Deniz trafiği emniyetli şekilde devam ediyor. Deniz Kuvvetlerimizin yüzer ve uçar unsurları müteyakkız bir şekilde faaliyetleri takip ediyor, çalışmalarını sürdürüyor.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi dönüşü gazetecilerin, “Karadeniz’de döşenmiş bazı mayınların serbest kalması neticesinde ortaya çıktığı iddia edilen tehlike, ifade edildiği gibi ciddi bir boyutta mıdır? NATO bu konuda Türkiye’ye teknik bir destek verebilir mi?” sorusuna da yanıt vermişti. Erdoğan, “Mayınlar konusuyla ilgili olarak, bütün tedbirler tarafımızdan alınmıştır. Gerek Milli Savunma Bakanımın gerek Deniz Kuvvetleri Komutanımın ortak kanaati, bunlar böyle başıboş bir durumda değil. Ayrıca bu mayınların kendilerini kilitleme durumu söz konusu. Yani su yüzüne çıktığı anda bu mayınlar kendi kendini kilitliyor, adeta kendi kendini patlatıyor. Böyle bir özelliği de var. Bunun dışında da Deniz Kuvvetlerimiz her türlü tedbiri almış vaziyette” demişti.

Kaynak: Haberler.com

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.