İklim değişikliği, iktisada istikamet veriyor

İklim değişikliği, iktisada istikamet veriyor

ABONE OL
Mart 8, 2023 05:54
İklim değişikliği, iktisada istikamet veriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İklim değişikliğinin yoğunlaştıkça doğal afetler ve artan sıcaklıkların finansal sistemde art arda gelebilecek varlık değerlerinde düşüşe yol açabileceği düşünülüyor.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Finansal İstikrar Gözetim Konseyi’nin İklimle İlgili Finansal Risk Danışma Komitesi’nin ilk toplantısında bir konuşma gerçekleştirdi.

“İklim değişikliği yoğunlaştıkça, varlık değerlerinde düşüşe yol açabilir”

Net sıfır ekonomisine gecikmeli ve düzensiz bir geçişin finansal sistemde şoklara neden olabileceğini belirten Yellen, “İklim değişikliği yoğunlaştıkça, doğal afetler ve artan sıcaklıklar finansal sistemde art arda gelebilecek varlık değerlerinde düşüşe yol açabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

“Bu etkiler varsayımsal değil”

Yellen, bu etkilerin varsayımsal olmadığına, halihazırda gerçekleştiğine işaret ederek, ABD’de son 5 yılda yıllık milyar dolarlık felaket sayısında, enflasyon dikkate alındıktan sonra bile 1980’lere kıyasla 5 kat artış olduğunu kaydetti.

Felaketlerin ekonomik ve finansal etkileri

California, Florida ve Louisiana gibi eyaletlerin son zamanlarda özellikle şiddetli fırtınalar ve yangınlar gördüğünü belirten Yellen, bu felaketlerin bireyler ve aileler üzerindeki etkisine ek olarak ekonomik ve finansal etkilerinin de önemli olduğunu vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.