IMF İLE DÜNYA BANKASI ARASINDAKİ TOPLANTIDA GÜNDEM “YEŞİL YATIRIM”

ABONE OL
Nisan 7, 2021 10:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

IMF (Uluslararası Para Fonu) Başkanı Kristiana Georgieva, Dünya Bankası  Başkanı David Malpass ve ABD Hazine Bakanı Janet Yellen “Ekonomik Topatlanma: Yeşil, Dayanıklı ve Kapsayıcı Geleceğe Doğru”isimli etkinlikte bir araya geldi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Dünya Bankası Başkanı David Malpass ve ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında düzenlenen “Ekonomik Toparlanma: Yeşil, Dayanıklı ve Kapsayıcı Geleceğe Doğru” başlıklı etkinlikte konuştu.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ekonomide hızlı bir toparlanma beklediklerini, ABD’deki daha güçlü bir büyümenin olumlu bir şekilde tüm küresel görünüme yayılacağını aktardı.

DESTEKLER GERİ ÇEKİLMEMELİ

Salgının etkilerine karşı sağlanan desteğin çok çabuk geri çekilmemesi gerektiğini vurgulayan Yellen, küresel ekonominin büyümesi amacıyla toparlanmayı desteklemeye devam etmek için mali ve para politikasını kullanacak kapasitesi olan tüm gelişmiş ülkeleri teşvik edeceklerini ifade etti.

BİDEN İKLİM GÜNDEMİNİ VURGULADI

İklim değişikliğinin de küresel bir problem olduğuna işaret eden Yellen, ABD Başkanı Joe Biden’ın iklim gündemine odaklandığını, gelişmekte olan ülkelerin kalkınma hedeflerinin yanı sıra iklim hedeflerine de ulaşmalarına yardımcı olunduğundan emin olunması gerektiğinin altını çizdi.


YEŞİL YATIRIM HAMLESİ 15 YILI AŞKIN BİR SÜREDE BÜYÜMEYİ  YÜZDE 0,7 ARTTIRABİLİR

IMF Başkanı Georgieva ise dünya ekonomisinin daha sağlam bir zeminde olduğuna işaret ederek, toparlanmanın ilerlediğini ve ABD’nin toparlanma beklentilerini artırmak için attığı adımların tüm dünyaya yardımcı olduğunu söyledi. İklim risklerinin makroekonomik ve finansal istikrar için büyüyen bir tehdit olduğuna dikkati çeken Georgieva, iklimle ilgili riskleri, değerlendirmelerine entegre ettiklerini anlattı.

Yeşil yatırım hamlesinin 15 yılı aşkın bir sürede büyümeyi yüzde 0,7 artırabileceğini belirten Georgieva, yeşil, akıllı ve kapsayıcı bir gelecek için işbirliğinin önemini vurguladı.

 

Kaynak: Ensonhaber.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.