KARAR BUGÜN AÇIKLANIYOR

ABONE OL
Nisan 14, 2021 12:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Google’a karşı yürütülen “yerel arama hizmetleri pazarında rakiplerin faaliyetlerini zorlaştırdığı” soruşturmada karar bugün açıklanıyor.

Rekabet Kurumu, genel arama hizmetleri pazarındaki hakim durumunu kötüye kullanarak, kendi yerel arama ve konaklama fiyatı karşılaştırma hizmetlerini rakiplerini dışlayacak şekilde öne çıkarmak suretiyle, 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik Google’a soruşturma açmıştı. Google’a açılan soruşturma kapsamında sözlü savunma aşaması 30 Mart’ta tamamlanmıştı.

KARAR BUGÜN BELLİ OLUYOR

Rekabet Kurumu’nun Google’a yönelik başlattığı son soruşturmada kararın bugün açıklanması bekleniyor.
Öte yandan 30 Mart’taki duruşmada soruşturma heyeti temsilcisi, Google’ın genel arama hizmetleri pazarında hakim durumda olduğunu ve “kendi yerel arama hizmeti ve konaklama fiyatı karşılaştırma hizmeti ile rakiplerine avantaj sağladığını” belirterek, şirkete para cezası verilmesini istemişti.
Google’ın avukatı ise şirketin hakim durumunu kötüye kullanmadığını, söz konusu uygulamaların rekabeti ihlal etmediğini savundu, idari para cezası uygulanmasına yer olmadığını savunmuştu.

Kaynak: Ensonhaber.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.