Mehmet Demirkol, İstek Çalımbay’ı eleştirdi

Mehmet Demirkol, İstek Çalımbay’ı eleştirdi

ABONE OL
Ocak 13, 2023 06:24
Mehmet Demirkol, İstek Çalımbay’ı eleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

29 Aralık’ta oynanan Sivasspor – Galatasaray maçı halen konuşulmaya devam ediyor.

Sivasspor’un teknik direktörü Rıza Çalımbay’ın AA muhabirine yaptığı, “Galatasaray maçında puanlarımız gitti, gerçekten çok üzüldük. Çünkü bizim şiddetle puana ihtiyacımız varken hiç yoktan puanımız gitti.” demesi tartışmaları yeniden alevlendirmişti.

“49. dakikadaki pozisyon için puanımız çalındı denmez”

Rıza Çalımbay’ın bu sözleri üzerine ünlü yorumcu Mehmet Demirkol da sessiz kalamadı. Demirkol, “Rıza Çalımbay, ‘Galatasaray maçında 3 puanımız gitti’ diyor. Ya nereye gitti? Sen 80. dakikada maçı 1-1’e getirdin yine verdin maçı. 49. dakikada olmuş bir pozisyon için ‘Bizim puanımız çalındı’ diyor. Böyle bir şey olmaz.” diyerek tecrübeli hocayı eleştirdi.

Ne olmuştu?

Sivasspor ile Galatasaray arasında Sivas’ta oynanan 16. hafta Süper Lig karşılamasında Sivassporlu Ulvestad’ın Galatasaray altı pası içinde yerdeyken tabanı ile vurduğu top kale çizgisini geçti.

Yardımcı hakem golü verip ortaya koşarken hakem Erkan Özdamar, VAR görevinde oturan Özgüç Türkalp tarafından monitöre davet edildi.

Uzunca süren inceleme sonrası Erkan Özdamar, sağ elini havaya kaldırarak Sivasspor aleyhine endirekt serbest vuruşa hükmetti. Ancak ekranda hangi konuda inceleme yapıldığı yazılmadığı için iptalin ofsayt mı yoksa Ulvestad’ın tabanı ile topa vurduğu sırada tehlikeli hareket yaptığı değerlendirmesiyle mi iptal edildiği anlaşılamadı.

Daha sonra maçı anlatan spiker Murat Yenersoy, rejiden aldığını sandığımız bir bilgi vererek golün ofsayt nedeniyle iptal edildiğini söyledi. Ancak Riva’daki VAR merkezi maç tamamlanana kadar herhangi bir ofsayt çizgisi çizmedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.