Mithat Sancar: 6’lı masa diyaloğa geçerse hayır demeyiz

Mithat Sancar: 6’lı masa diyaloğa geçerse hayır demeyiz

ABONE OL
Ocak 10, 2023 18:24
Mithat Sancar: 6’lı masa diyaloğa geçerse hayır demeyiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türikiye cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklanmış durumda.

Cumhur İttifakı seçime Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile girecek fakat muhalefette henüz bir isim üzerinde uzlaşma yok.

6’lı masa aday üzerinde tartışmaya başlayacaklarını açıklarken masanın gizli ortağı HDP de aday çıkaracaklarını duyurdu.

HDP’nin Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, bu kapsamda Habertürk’te Fatih Altaylı’ya konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sancar aday çıkaracaklarını duyursalar da 6’lı masaya kapıları kapatmadı.

HDP’li Sancar, 6’lı masanın kendileri ile görüşmek istemeleri durumunda hayır demeyeceklerini söyledi.

“Bizimle açık diyaloğa girilsin dedik”

Sancar, şöyle konuştu:

“Biz 6’lı Masa’da yer alma konusunda talebimiz ve politikamız olmadı. Onların bir araya gelebilmeleri demokrasi adına güzel bir şeydir. Kendi aralarında farklılıklara rağmen bazı temel konularda buluşmaları olumludur.

Bizimle açık diyaloğa girilsin dedik. Hakikatleri açık konuşmadıkça, hakiki siyaset üretemezsiniz, Türkiye’ye de sahici çözümler öneremezsiniz.

Bizden beklenen ne? Bizi bu hamlemizle ‘AK Parti’ye avantaj sağladınız’ diye eleştirenler bizden ne bekliyorlar? Sesimizi çıkarmayalım mı? Bedeller ödüyoruz, eski genel başkanımız içeride, mağduriyet olarak anlaşılmasın.

“Diyaloğa geçerlerse hayır demeyiz”

Bir taraf gelsin desin, ‘biz şunları oluşturduk, program çizdik, idare edin, bize oy verin sonra Allah kerim’. Bu Türkiye için çıkış değil. 6’lı Masa doğrudan diyaloğa geçerse buna hayır demeyiz.

Biz ikinci tura kalmayı hedefliyoruz. İkinci turun dinamikleri farklıdır, o zaman konuşulur.”


En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.