Muharrem İnce: HDP ile masaya otururum lakin koşullarım var

Muharrem İnce: HDP ile masaya otururum lakin koşullarım var

ABONE OL
Aralık 25, 2022 06:42
Muharrem İnce: HDP ile masaya otururum lakin koşullarım var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İstanbul Küçükçekmece’de Gençlik Buluşması’na katıldı, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“100 bin kişi imza verirse aday olacağım”

Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında konuşan İnce, “Cumhurbaşkanı adaylığım için hem üstüne para vereceğiz, hem de imza toplayacağız. 100 bin kişi imza verirse aday olacağım. İnşallah sizler de imza verirsiniz.” dedi.

“HDP ile masaya otururum ama şartlarım var”

Aday sayısının fazla olmasında bir sakınca görmediğini dile getiren İnce, “Kimle masaya oturursun derseniz? Atatürk ile problemi olmayanla otururum. HDP ile oturur musun diyorlar? Otururum ama şartım var. PKK terör örgütüdür diyor musun, demiyor musun? ‘Demiyorum’ diyorsa, o zaman ben de oturmuyorum. Bir şartım da, bu sığınmacıları göndereceğiz. Kabul ediyor musun?” dedi.

Ekrem İmamoğlu’na verilen ceza

Ekrem İmamoğlu’na verilen ceza ile ilgili de fikirlerini beyan eden İnce, “Ceza verilirken ne yaptılar? Karşı oy kullandılar mı? Ya da ona cezayı veren hakime, HSK üyeleri ne yaptı? İktidar ve muhalefet beraber yargının canına okudular.” diye konuştu.

“Bugün haklı olduğum ortaya çıktı”

DHA’da yer alan habere göre CHP’den ayrılmasının sebebini bir kez daha hatırlatan İnce, “Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda Kılıçdaroğlu ‘Evet diyeceğim’ dedi. Ben ‘demeyeceğim yanlış yapıyorsun’ dedim. Beni o ara tefe koydular. Partiye uymadım, ‘Hayır’ oyu verdim. Bugün haklı olduğum ortaya çıktı. Zaman beni haklı çıkaracak, inanıyorum buna. ‘Partini bırakıp gittin’ diyorlar.

“Atatürk’e, sınıf arkadaşınmış gibi davranırsan ben giderim”

Gittim, ‘Azerbaycan’a yardım eden Türkiye’ye ‘Maalesef Azerbaycan’a yardım ettik’ diyen CHP milletvekili olursa ben oradan giderim arkadaşım. Mavi Vatan’a, Libya Tezkeresi’ne ‘Hayır’ dersen ben oradan giderim. Teröristle fotoğraf çektiren milletvekilinin, vekilliğinin düşürülmesine ‘Hayır’ dersen ben giderim. Atatürk demeyip ‘Mustafa Kemal’ dersen, sınıf arkadaşınmış gibi davranırsan ben giderim.” diye konuştu.

“Dengesini bozdular partinin”

CHP’nin değişmediğini başkalaştığını ve bunun için partiden ayrıldığını belirten İnce, “Dengesini bozdular partinin. İdeolojik duruşunu değiştirdiler. Atatürkçü kimliğinden sıyrıldılar. Onun için ayrıldım.” dedi.

“Böyle bir saf bulunur mu?”

6’lı masaya da çatan İnce, “Bir de altılı masa var. Bunlar ne diyor, ‘Biz öyle birini bulacağız ki Cumhurbaşkanı yapacağız. Ama biz altımız karar alacağız. Biz ona tak diye söyleyeceğiz. O da şak diye yapacak. Ya böyle bir saf bulunur mu? Böyle bir saf adamdan Cumhurbaşkanı olur mu? Sen kimsin ki yüzde 2 oy almışsın, adam 50+1 almış seni dinleyecek öyle mi?” diye konuştu.

“Muharrem İnce’nin çok oy almasını istemediler”

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Kılıçdaroğlu’nun adaylığını kabul edip etmeyeceğiyle ilgili sorulan soruya ise İnce, “2018’de CHP 15 milletvekilini, seçime girmesi için İyi Parti’ye verdi mi? İyi Parti’nin o dönemde 15 milletvekiline ihtiyacı vardı, CHP’de verdi. Peki, CHP 15 milletvekilini İyi Parti’ye vermiş olmasına rağmen ‘Bizim Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’dir. Siz aday çıkarmayın. Muharrem İnce’yi destekleyin’ dedi mi? Demedi. Meral Hanım da aday oldu. Meral Hanım yüzde 7,5 oy aldı, ben 30,5 aldım. Böyle bir şey denmedi değil mi? Peki, o zaman bunu demediyse şimdi niye diyor? O zaman Muharrem İnce, çok oy almasın diye mi istemediler bunu?” diye cevap verdi.

“Başörtüsü konusu çözülmüştü”

Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışına da değinen İnce, “Türkiye’nin gündeminde başörtüsü konusu var mıydı arkadaşlar? Çözülmüştü, sorun bitmişti değil mi? Herkes takıyordu yani. Kim yeniden getirdi gündeme? Kılıçdaroğlu getirdi. Başörtüsünü takan takıyor. Bak salonda da pek çok arkadaşımız var. Her yerde serbest artık, gündemi değiştiriyorlar.” dedi.

“Mansur Yavaş’ın arkasından gideriz”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüştüğünü de ifade eden İnce, ‘İnsanların Cumhurbaşkanı olarak bir Mansur Yavaş isteği var bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?’ sorusuna “Hiçbir itirazım yok. Ama aday olacak kişi de çıkıp ‘ben varım’ diyecek.  Armut piş ağzıma düş olmaz böyle bu işler. O da çıksın,  o zaman adaysa ‘adayım’ desin, bakarız duruma. Eğer baktık ki millet onun arkasından gidiyor. Biz de gideriz kardeşim onun arkasından.” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.