Okullara 6,2 milyar lira bütçe gönderildi

Okullara 6,2 milyar lira bütçe gönderildi

ABONE OL
Kasım 12, 2022 09:42
Okullara 6,2 milyar lira bütçe gönderildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılına dair bazı verileri paylaştı.

Bu yıl ilk kez eğitim öğretime hazırlık kapsamında tüm okullara doğrudan bütçe gönderimi uygulaması başlatıldı.

Bakan Özer, uygulamanın sürdüğünü belirterek, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için her okula ihtiyacı oranında bütçe gönderildiğini, ihtiyacı fazla olana daha çok kaynak aktarıldığını ifade etti.

Özer: Doğrudan bütçenin miktarı 6,2 milyar liraya ulaştı

Özer, “Yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları için okullara ilk etapta 3,1 milyar lira bütçe gönderilmişti. Bugün itibarıyla okullarımıza gönderdiğimiz doğrudan bütçenin miktarı 6,2 milyar liraya ulaştı.

Okullarımız temizlik, kırtasiye malzemeleri, donatım ve küçük onarımlar için 4,1 milyar lira harcama yaptı.

“Gönderdiğimiz bütçe nihai değil”

Geri kalan, oluşacak yeni giderler için hazır bekliyor. Gönderdiğimiz bütçe nihai değildir. İhtiyaç oldukça okullarımızı destelemeye, sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Velilerden hiçbir şekilde bağış istenemeyecek”

AA’nın haberine göre, devletin okulların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek güçte olduğunu vurgulayan Özer, eğitim yılı başında, “kayıtla ilişkilendirilerek velilerden hiçbir şekilde bağış istenemeyeceğini” ifade ettiklerini anımsattı.

Özer, bu konudaki şikayetler üzerine 398 soruşturma açıldığını, 244 soruşturmanın halen devam ettiğini ve sonuçlanan 154 soruşturmanın yaptırımlarının da uygulama aşamasında olduğunu bildirdi.

“2 okulun müdürünün yöneticilik görevinden alınması teklifi getirildi”

Soruşturmalar sonucunda 29 okulun yöneticisine yönelik disiplin cezası teklifi getirildiğini belirten Özer, “Ayrıca 2 okulun müdürünün yöneticilik görevinden alınması teklifi getirildi, biri uygulandı diğeri ise değerlendirme aşamasında bulunuyor.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.