Portekiz Katolik Kilisesi’nde cinsel istismar soruşturması

Portekiz Katolik Kilisesi’nde cinsel istismar soruşturması

ABONE OL
Kasım 13, 2021 02:24
Portekiz Katolik Kilisesi’nde cinsel istismar soruşturması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Portekiz Piskoposlar Konferansı’ndan yapılan açıklamada, cinsel taciz iddialarının araştırılması ve mağdurlarının desteklenmesinin ciddi bir konu olduğu vurgulandı.

KİLİSE: KORKMUYORUZ, İDDİALAR ARAŞTIRILSIN

Portekiz Piskoposlar Konferansı Başkanı Jose Ornelas, açıklamanın ardından düzenlediği basın toplantısında, “Bu konudan korkmuyoruz. Komisyonun iddialarını en derin şekilde araştırmasını istiyoruz.” dedi.

“BAĞIMSIZ BİR KURUL OLMALI”

Ülkede, Katolik Kilisesi’ne bağlı kurumlarda cinsel tacizle ilgili suçlamaların az sayıda olduğu ama bunun bağımsız bir kurul tarafından araştırılmaması halinde toplum içinde “bir şeyi saklama arzusu” olarak algılanabileceği ifade edildi.

Katolik Kilisesi’nde cinsel taciz iddiaları son dönemlerde birçok ülkede gündeme getirilirken, son olarak geçen ekim ayında Fransa’da Kiliselerde Cinsel İstismar Bağımsız Komisyonu tarafından yayımlanan raporda, 1950 yılından bu yana kiliselerde 216 bin çocuğun cinsel istismar mağduru olduğu bildirilmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.