PROFESÖR DOKTOR AŞKIN ESEN HASTÜRK KİMDİR?

PROFESÖR DOKTOR AŞKIN ESEN HASTÜRK KİMDİR?

ABONE OL
Kasım 21, 2022 08:21
PROFESÖR DOKTOR AŞKIN ESEN HASTÜRK KİMDİR?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OMURGA HASTALIKLARI NELERDİR? PROF. DR. AŞKIN ESEN HASTÜRK AÇIKLIYOR…

 

Beyin ve sinir cerrahisi alanında 20 yıldır çalışan Aşkın Esen Hastürk, 1992-1998 yılları arasında Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp fakültesinden mezun olmuştur. 2001-2006 yılları arasında Başkent Üniversitesinde Beyin Cerrahi İhtisası yapmıştır. Dört dönem Avrupa BOARD Kurslarını ve birçok uluslararası ve ulusal eğitim kursları tamamlayan Hastürk, 1 yıl süre ile Toronto Üniversitesi Sickkids Hospital’da gözlemci olarak bulunmuştur. Türk Nöroşirürji Derneği yeterlik sertifikası sahibidir. Siirt Devlet Hastanesi’nde mecburi hizmet görevini yerine getiren Aşkın Esen Hastürk, 2010 yılından itibaren Ankara Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Nöroşirürji Kliniğinde görev almaya devam etmiştir. 10 Nisan 2015 yılında “Doçent” 2021 yılında ise “Profesörlük” unvanını almıştır. Uluslararası ve Ulusal birçok makale, bildiri, sunum ve kitap bölümleri bulunmaktadır. Türk Nöroşirürji Derneği, Türk Omurga Derneği, European Association of Neurosurgical Societies, European Association of Neurooncology, AOSPINE, TNDer Cerrahi Nöroanatomi Öğretim ve Eğitim Grubu, TNDer TURNOG, TNDer Nörotravma ve Yoğun Bakım Öğretim ve Eğitim Grubu üyelikleri bulunmaktadır.

 

 

Prof. Dr. Aşkın Esen Hastürk, beyin ve sinir cerrahisini şu sözlerle anlattı:

“Nöroşirürji olarak da bilinen beyin ve sinir cerrahisi her yaş grubunda vücuttaki her türlü koordinasyonun merkezi olan beyin, omurilik ve sinirlerin cerrahi olarak her türlü hastalığını tedavi edebilen uzmanlık dalıdır. Günümüzde modern tıp imkanlarıyla her türlü kompleks cerrahiler bile yüz güldürücü olmaya başlamıştır.”

 

 

Beyin ve sinir cerrahisi tarafından yapılan tedaviler:

Beyin ve sinir cerrahisinin tedavi ettiği hastalıklar çok geniş bir yelpazeye sahiptir aynı zamanda çoğu hayati öneme sahip hastalıklardır.

 

Beyin kanamaları:

Kaza, yaralanma gibi sebeplerle olabildiği gibi, tansiyon yükselmesi veya beyin damarlarındaki yapısal bozukluklar (anevrizma, AVM vb.) farklı sebeplere bağlı kanamalar olabilmektedir. Bu kanamalar beyin dokusunun içinde ya da beyni saran zarlar arasında veya beyin zarları ile kemik arasında olabilir. Sebepleri, yerleşimi farklı olabildiği gibi cerrahi tedavi seçenekleri de farklılık göstermektedir. Sonuçta yüz güldürücü hayat kurtarıcı tedavilerdir.

Beyin tümörleri:

Beyinin ya da kafa kemiklerinin kendi dokusundan kaynaklanan iyi ya da kötü huylu tümörler veya vücudun başka yerinde oluşmuş ve metastaz dediğimiz beyine sıçramış tümörler olabilir. Tümörün yerleşim yerine ve cinsine göre tamamen hayat kurtarıcı ya da hastanın hayatta kalma süresini uzatıcı cerrahiler uygulanmaktadır.

Beyin damar hastalıkları:

Beyin kanamasına yol açmış ya da kanamadan tespit edilen damarların doğuştan veya sonradan oluşan bozukluklarının tespit ve tedavisi.

Kafa travmaları:

Her türlü kafa travmasında, kafanın açık ya da kapalı yaralanmasına bağlı ameliyat, takip, ilaçla tedavisi veya bunların beraberce yürütülmesi gereken hastalıklar.

 

 

Omurga hastalıkları:

Boyundan kuyruk sokumuna kadar omurgayı ve içerisinde seyreden omuriliği ilgilendiren her türlü hastalıklar;

  • Boyun, sırt ve bel fıtıkları
  • Boyun, sırt ve beldeki omurga kırıkları, omurga ve omurilik yaralanmaları
  • Boyun, sırt ve beldeki kireçlenmeye ya da yaşlılığa ya da yapısal olarak oluşan omurga kanalı daralmasına bağlı şikayetler, halk arasındaki deyimle kanal daralması
  • Özellikle bel bölgesinde gözlenen ve halk arasında bel kayması olarak bilinen rahatsızlıklar
  • Omurilik damar hastalıkları
  • Omurilik ya da omurgayı tutan iltihabi hastalıklar
  • Omurga ya da omuriliğin kendi tümörleri yada vücudun başka bir yerinden buraya metastaz yapan tümörlerin tedavisi

 

 

Prof. Dr. Aşkın Esen Hastürk, son olarak şunları ekledi:

Nöroloji ya da diğer branşların tedavi etmekte yetersiz kaldığı hastalıklar

  • Epilepsi cerrahisi
  • Parkinson, hareket bozukluklarında pil uygulamaları
  • Cerrahi tedavi ya da ilaç tedavisine cevap vermeyen hastalarda ağrı için pil uygulamaları
  • Özellikle kanser hastalarında hiçbir tedaviye cevap vermeyen ağrıları için ağrı cerrahisi
  • Çocukluk çağı beyin ve omurilik rahatsızlıkları (anne karnından 18 yaşına kadar)
  • Kafatası şekil bozuklukları
  • Beyinde su toplanması, hidrosefali
  • Doğumsal beyin kanamaları
  • Her türlü kafa travmaları
  • Omurga ve omuriliğin kapanma bozuklukları
  • Omurga ve omuriliğin her türlü tümörleri
  • Beyin ve omuriliğin devamı olan sinirlerin hastalıkları, kesilme ya da yaralanmalarında tamir edilmesi, baskıya uğradıkları bir bölge varsa rahatlatılmasına yönelik ameliyatlar.

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.