RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN İSVEÇ’REST!

RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN İSVEÇ’REST!

ABONE OL
Mayıs 19, 2022 11:23
RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN İSVEÇ’REST!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO üyesi olmak için başvuru yapan İsveç ve Finlandiya’ya bir kez daha resti çekti. Teröre destek verdikleri için bu üyeliklere olumlu bakmadığını ifade eden Erdoğan, “NATO üyeliklerine hayır diyeceğiz. Bir ülke “Hayır” derse alamazlar. NATO bir güvenlik teşkilatıdır, içerisinde terör örgütlerinin olmasını kabul edemeyiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde gençlerle bir araya geldi. Erdoğan, gençlerle yaptığı buluşmaya ilişkin tanıtım görüntüsünü, Twitter hesabından paylaştı.
8 dakikalık videoda Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO üyesi olmak için başvuruda bulunan Finlandiya ve İsveç hakkında da açıklamalarda bulundu. Daha önce iki ülkenin üyeliğine teröre destek verdikleri için karşı çıkacaklarını söyleyen Erdoğan, bir kez daha resti çekti.

”NATO bir güvenlik teşkilatıdır, içerisinde terör örgütlerinin olmasını kabul edemeyiz.” diyen Erdoğan, şunları söyledi: “Her şeyden önce NATO konusunu değerlendirmekte fayda görüyorum. NATO ile ilgili adımda malum bu İsveç, Finlandiya tüm bunlar bizdeki terör odaklarını kendi ülkelerinde barındıranlar. Ve onlara yani PKK’ya YPG’ye bu denli ülkelerinde ev sahipliği yapacaklar. Yürüyüşse yürüyüş, paçavralarını af edersiniz köprü üstlerine her yere asacaklar. Bunlar ülkemdeki terör kaynaklarını teşvik edip bunlara ciddi manada parasal destekler de verip bunlara silah desteği veren bu ülkelerle, kendilerine de söyledik. ‘NATO bir güvenlik teşkilatıdır. Böyle bir güvenlik teşkilatının içerisinde biz terör örgütlerini olmasını kabullenemeyiz.’

Kaynak : Haberler.com

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.