SPK, piyasa bozucu hareketlere ait açıklama yaptı

SPK, piyasa bozucu hareketlere ait açıklama yaptı

ABONE OL
Ocak 11, 2023 06:00
SPK, piyasa bozucu hareketlere ait açıklama yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), piyasa bozucu eylemlere karşı gözetim ve denetim faaliyetlerinin sürekli olarak yerine getirildiğini bildirerek, istikrarı bozanlara da cezai yaptırım uygulanacağını belirtti.

“Piyasa bozucu eylemlere karşı gözetim ve denetim faaliyetleri yerine getiriliyor”

SPK açıklamasında, “Sermaye piyasasının güvenilir, şeffaf, etkin, istikrarlı, adil ve rekabetçi bir ortamda işleyişinin ve gelişmesinin sağlanması, yatırımcıların hak ve menfaatlerinin korunmasını teminen, Borsa İstanbul’da gerçekleştirilen işlemler, Kurulumuz ve Borsa İstanbul tarafından anlık takip edilirken, piyasa bozucu eylemlere karşı gözetim ve denetim faaliyetleri Kurulumuz tarafından sürekli olarak yerine getirilmektedir.” ifadesi kullanıldı.

Sorumlulara cezai yaptırımlar getirilecek

AA’nın haberine göre, SPK’nın açıklamasında, şunlar kaydedildi:

“Bu kapsamda, sermaye piyasasının güven, açıklık ve istikrar içinde çalışmasını bozacak nitelikteki eylem ve işlemlerin tespiti halinde, Sermaye Piyasası Kanunu (SPK) hükümleri çerçevesinde, Kurulumuz tarafından sorumlular hakkında cezai yaptırımlar uygulanacaktır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.