Stoltenberg: Hiçbir NATO müttefiki Türkiye kadar terör saldırısına maruz kalmadı

Stoltenberg: Hiçbir NATO müttefiki Türkiye kadar terör saldırısına maruz kalmadı

ABONE OL
Mart 7, 2023 21:42
Stoltenberg: Hiçbir NATO müttefiki Türkiye kadar terör saldırısına maruz kalmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç’in başkenti Stockholm’de İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile bir araya geldi.

“Hiçbir NATO müttefiki Türkiye kadar terör saldırısına maruz kalmamıştır”

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Stotlenberg, görüşmede İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini aldıklarını belirterek, “Bugün İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılımını tamamlamayı tartıştık. Bu en önemli önceliğimiz ve ilerleme kaydediyoruz” dedi.

Türkiye’nin meşru güvenlik kaygıları olduğunu ifade eden Stoltenberg, “Hiçbir NATO müttefiki bu kadar çok terör saldırısına maruz kalmamıştır” dedi.

İsveç, Türkiye’ye silah ihracatına kısıtlama getirmedi

İsveç’in yeni terör yasasını çıkararak, Türkiye ile terör örgütü PKK dahil terörle mücadelede işbirliğini güçlendirmesini memnuniyetle karşıladığını aktaran Stoltenberg şunları söyledi:

“İsveç’in Türkiye’ye silah ihracatına herhangi bir kısıtlama getirmemesini de memnuniyetle karşılıyorum. İsveç, Üçlü Mutabakat Zaptı kapsamındaki taahhütlerini yerine getirdi ve onay sürecini tamamlamanın zamanı geldi”

“Sürecin kısa sürede tamamlanmasını bekliyorum”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeye değinen Stoltenberg, “Daimi Ortak Mekanizma toplantılarını yeniden başlatmayı kabul etmesinden memnunum. Perşembe günü NATO Karargahı’nda Türkiye, Finlandiya ve İsveç’i bir başka toplantıya davet ettim” dedi.

Macaristan parlamentosunun İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini görüşmeye başlamasından da memnun olduğunu aktaran Stoltenberg, “Sürecin kısa sürede tamamlanmasını bekliyorum. İsveç ve Finlandiya’nın üyeliği ittifakımızı daha da güçlendirecektir” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.