Ulusal Muharip Uçak, Yunanistan’ı korkuttu: Endişelenmemiz gerekiyor

Ulusal Muharip Uçak, Yunanistan’ı korkuttu: Endişelenmemiz gerekiyor

ABONE OL
Mart 18, 2023 21:24
Ulusal Muharip Uçak, Yunanistan’ı korkuttu: Endişelenmemiz gerekiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir yandan depremin yerle bir ettiği 11 ilimiz devlet ve millet dayanışmasıyla ıslah edilmeye çalışırken diğer yandan Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında, özellikle sanayide, önemli adımlar atılıyor.

4 Kasım 2021’de üretim çalışmalarına başlanan yerli ve milli üretim Milli Muharip Uçak (MMU) üretim tarihine başlanılmasından 498 gün sonra hangardan çıktı.

Türk mühendislerin hummalı çalışmaları sonucu başarıyla otaya çıkan proje 18 Mart Çanakkale Şehitleri hatırasına pistte göründü.

Yunanistan’da şaşkınlık yarattı

Milli Muharip Uçak, Yunanistan’da da büyük ses getirdi.

CNN Yunanistan’da Stavros Yannidis imzalı yayınlanan bir makalede, “Endişelenmemiz gerekiyor” yorumunda bulunulurken yakın vadede Türkiye’nin mevcuttaki F-16 envanterini MMU ile değiştirebileceği belirtildi.

Yazıda savaş uçağımızın yüklenici firmasının Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) olduğu, AR-GE çalışmalarının Ankara’da sürdüğü ve taksi çalışmalarının 17 Mart’ta tamamlandığı aktarıldı.

Uçağın özelliklerine ilişkin temel bilgilendirme yapılırken Türkiye Yüzyılı hamlesinden ‘iddialı program’ diye bahsedilip MMU’nun bu projenin bir meyvesi olduğu söylendi.

“Türkiye çok önemli bir şeyi kanıtladı”

Gazeteci Yannidis, Yunanistan’ın ve özellikle Atina’nın neden endişelenmesi gerektiğini şu ifadelerle anlattı:

Türkiye’nin 5. nesil prototip savaş uçağı henüz ilk testini geçti ve önünde birkaç yıllık geliştirme süreci daha var. Ancak tüm bunlara rağmen Türkiye çok önemli bir şeyi kanıtladı. Ülke her şeye rağmen bir savaş uçağı prototipi yapmayı ve onu çok az ülkenin ulaştığı bir aşamaya kadar geliştirmeyi başardı.

Ayrıca Türkiye’deki İHA ve SİHA teknolojilerindeki başarının bir benzeri olarak MMU’da tekrar edebileceği vurgulanırken benzer bir satış başarısına bu projede ulaşılmasının ihtimal dahilinde olduğu kaydedildi.

Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında milli bakiyeye kazandırılan MMU, tıpkı Yunanistan’da olduğu gibi dünyanın farklı ülkelerinde de manşetleri süsledi.

Çin Halk Cumhuriyeti’nde çıkan bir haberde Türkiye ile ABD arasındaki F-35 çıkmazına atıfta bulunurken Ankara’nın yerli imkanlarla ‘hayalet uçak’ üretme başarısını gösterdiği ifade edildi.

Gözden Kaçmasın SSB Başkanı İsmail Demir duyurdu! Milli Muharip Uçak hangardan çıktı Haberin Detayları
MMU’dan sonra HÜRJET de pistte: İlk görüntüler geldi Haberin Detayları

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.