UZMAN DOKTOR BARIŞ DOĞUKAN IŞIKOĞLU KİMDİR?

UZMAN DOKTOR BARIŞ DOĞUKAN IŞIKOĞLU KİMDİR?

ABONE OL
Ocak 27, 2023 15:48
UZMAN DOKTOR BARIŞ DOĞUKAN IŞIKOĞLU KİMDİR?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Sağlık Çalışanlarının Operatif Gücü”

 

Uzm. Dr. Barış Doğukan Işıkoğlu Kimdir?

2008 yılı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başlayıp 2014 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldum ve Doktor unvanını almaya hak kazandım. Mezuniyetimi takiben kazandığım Tıpta Uzmanlık Sınavı ile Ankara Üniversitesi İç Hastalıkları’na yerleştim. 4 yıllık eğitimin ardından Aralık 2018′ de başarılı bir uzmanlık sınavı sonrası İç Hastalıkları Uzmanı oldum. Uzmanlık sonrası mecburi hizmet için Mardin Midyat Devlet Hastanesi’nde Nisan 2019 – Ağustos 2021 tarihleri arasında çalıştıktan sonra; Ağustos 2021 itibari ile Ankara Beypazarı Devlet Hastanesi’nde İç Hastalıkları uzmanı olarak görev yapmaktayım. Aynı zamanda İç Hastalıkları görevim esnasında Galatasaray Üniversitesi bünyesinde yapılan Sağlık Hukuku Uzmanlığı programını bitirerek Sağlık Hukuku Uzmanlığı almış bulunmaktayım. Bildiğimiz üzere Sağlık Hukuku üzerine çalışmaktasınız.

 

 

Peki Sağlık Hukuku Nedir?

Sağlık hukuku; bir ülkenin sağlık sektöründe hizmet sağlayıcı (hekim, hastane, devlet) ve kullanıcı olarak (hasta) adlandırdığımız kişi ve kurumların uymak zorunda olduğu ve bu gruplar arasındaki ilişkiyi düzenleyen hukuk kuralları bütününe verilen addır. Sağlık Hukuku, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla gelişen ve insan hakları boyutuyla özel önem kazanan, uzmanlık gerektiren bir hukuk dalıdır. Sağlık hukuku bünyesinde ise Tıp Hukuku, Kamu Sağlığı Hukuku, Biyoetik ve Küresel Tıp Hukuku olarak 4 ayrı sınıf bulundurmaktadır. Dolayısıyla ayrıntılı incelenip hem makro hem de mikro düzeyde ince elenip sık dokunması gereken, çok sayıda uzman barındırması gereken bir alandır.

 

 

Derneklerinin Prensipleri Ve Hizmetleri Nelerdir?

Öncelikle prensiplerimiz bizim için çok önemli. Her konuda hassas davranmak zorundayız. Hassas bir ilişkiyi, hassas konuları yönlendirme ve doğru yönetme gayemiz mevcut. Doğruluk, dikkat, özen, şeffaflık ve gizlilik bizim olmaz ise olmazlarımızdır. Tabi ki bunları verdiğimiz zaman garantisi içerisinde sözümüzü tutarak yapmak amacındayız ve bu prensipler kırmızı çizgimiz olup asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Neler yaptığımıza gelince? Dernek üyelerimizi mesleki açıdan koruyoruz. İster bir mobbing olayı olsun isterse de bir malpraktis davası olsun. Bizler bu konularda üyelerimize danışmanlık verip, gerekirse avukatlarımız ile oluşturduğumuz takımlarımız ile müdahale ediyoruz. Uzman bilirkişi mütalaa raporlarımız dava dosyalarına ekleyerek yoğun bir uzman bilirkişi ağı ile uzman bilirkişilik hizmeti de veriyoruz. Sonuçta bu şekilde meslektaşlar arası dayanışmayı ve ilişki ağını artırıyoruz.

 

 

Son söz olarak ne demek istersiniz?

Tüm sağlık çalışanlarına bünyemizde olmaya, bizden destek almaya, ailemizin bir bireyi olmaya davet ediyoruz. Unutmasınlar ki “Artık yalnız değiller!” çünkü onları koruyacak, destek olacak ve ellerinden tutacak “Sağlık Çalışanlarının Operatif Gücü” artık burada…

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.