1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Zelzele sonrası yazlık bölgelerde kiralık ve satılık konut fiyatları artışa geçti

Zelzele sonrası yazlık bölgelerde kiralık ve satılık konut fiyatları artışa geçti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük deprem, 11 ili derinden etkiledi.

Özellikle depremzedelerin yazlık bölgelere göç etmesiyle birlikte Bodrum gibi ilçelerde emlak piyasasında artışlar görüldü.

Konuyla ilgili konuşan gayrimenkul uzmanı Şule Alp, yeni yapılan konut inşaatların maliyetlerinin artması ile beraber Bodrum’daki emlak piyasasının yükseliş gösterdiğini belirtti.

“Talep konusunda sıkıntı yaşanıyor”

Depremden sonraki süreçte yazlık bölgelerdeki otellere veya akrabalarının yanına gelen depremzedelerin bölgede konut ihtiyacını arttırdığını aktaran Alp,

Bodrum emlak piyasası özellikle yılbaşından sonra hareketli bir dönemine girmişti. Yüksek fiyatlı olması, fiyatların her geçen gün biraz daha artış göstermesine rağmen yeni yapılan konut piyasasındaki inşaatların maliyetlerinin artması ile beraber Bodrum’daki emlak piyasası ciddi anlamda yükseliş gösterdi ve bunun için de talep konusunda sıkıntı yaşanıyor. Depremden sonra yaşanan süreçte de bu bölgemize otellere ya da akrabalarının yanına gelen depremzedelerimiz kiralama konularında bir artış gösterdi fakat zaten ihtiyaç olan bölgemiz ne yazık ki bu taleplere cevap veremiyor.

ifadelerini kullandı.

“Arsaların fiyatları 2-3 katına çıktı”

Kiralık ve satılık evlerin yanı sıra yazlık yerlerdeki arsalara da talebin arttığı bilgisini veren Alp, fiyatların 2-3 katına çıktığını söyledi.

Muhtemel İstanbul depremi korkusunun da sayfiye yerlerine ilgiyi arttırdığını vurgulayan Alp,

Kahramanmaraş merkezli depremlerin başta İstanbul olmak üzere deprem riski taşıyan illerden Bodrum’a göç sebebiyle şu anda hem kiralık hem de satılık ev ya da arsa talepleri çok fazla olduğundan fiyatları da 2-3 kat arttı. Kahramanmaraş merkez üslü depremlerin ardından deprem riski taşıyan illerden yönelim başladı. Beklenen Marmara Depremi’nde evlerinde oturmak yerine arsalarında konteyner ve köy evleri gibi tek katlı güvenli yapılara sığınma planı yapan vatandaşların Bodrum ve çevre ilçelerde arsa ve tarlalara olan ilgisi arz-talep değişimine neden oldu. İstanbul depremi korkusu ile daha az riskli bölgelere ya da sayfiye yerlerine göç, tarla ve konut fiyatlarını maalesef yüzde 50 ile yüzde 70 arasında arttırdı.

diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir