Buffon, performansıyla yıllara meydan okuyor

Buffon, performansıyla yıllara meydan okuyor

ABONE OL
Ocak 12, 2023 00:24
Buffon, performansıyla yıllara meydan okuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Juventus ve İtalya Milli Takımı’nın efsane kalecisi Gianluigi Buffon, kariyerine başladığı kulüp olan Parma’da son dönemini yaşıyor.

22 Aralık 1996 yılında Parma formasıyla San Siro’da AC Milan’a karşı oynadıktan tam 27 yıl sonra yeniden aynı formayla sahaya adım atarak, Inter karşısındaki yerini aldı.

Yaşına rağmen performansıyla takdir topladı

İtalya kupası son 16 turunda Inter’le karşılaşan Parma’da deneyimli kaleci Buffon’un performansı göz doldurdu.

Ancak Parma, uzatma periyodunda Francesco Acerbi’nin golüne engel olamadı ve mücadeleden 2-1 mağlubiyetle ayrıldı.

Her şeye rağmen 44 yaşındaki Buffon’un performansı, tüm futbolseverlerden alkış almaya devam ediyor. İtalyan eldiven bu sezon 4 resmi maçta forma giydi.

“55 yaşıma kadar oynayabilirim”

2006’da İtalya’yla Dünya Kupası’nı kaldıran Buffon, profesyonel futboldan kopması için geçerli bir sebep olmadığını düşünüyor.

Önceki sezon Parma formasıyla 26 maça çıkan Buffon, 19 yıl formasını giydiği Juventus’ta efsaneler arasına girdi.

2001-2021 yılları arasında bir sezonluk PSG macerası dışında sadece Juventus’ta oynayan Buffon, geleceğine dair şu açıklamalar bulunmuştu:

“55 yaşına kadar oynayabilirim, Parma’da 10 yıl geçirdim, ardından 20 yıl Juventus’taydım. 10 yıldır emeklilik hakkında düşünüyorum, ama hep oynamaya devam ettim. Futbol dünyasının dinamiklerini anlamamı sağlayan önemli tecrübeler yaşadım, ama emekli olduktan sonra bu dünyanın içinde kalmak istediğimden emin değilim. Belki başka bir şey denerim.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.