GİRİŞİMCİ KADINLARA BİR İSİM DAHA EKLENDİ

ABONE OL
Mayıs 1, 2021 14:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Kalıplaşmış yargıları yıkan, ‘çocuk da yaparım kariyer de’ diyerek yaptığı el emeği göz nuru oyuncak bebeklerle sosyal medya fenomenlerine kafa tutuyor. Kimden mi bahsediyoruz ? Gülçin Sel. Eşinin desteğiyle birlikte, yaptığı amigurimi oyuncak bebekleri sosyal medya hesabından paylaşarak satışa çıkarıp, kendine hem bir uğraş hem de kazanç sağlıyor. Üstelik iki çocuk annesi ve geniş kitlelere hitap ederek ev hanımlarına da destek sağlıyor.  Gülçin Sel sosyal medya macerasını tüm şeffaflığıyla bizlere anlattı. Bakalım neler yapıyormuş.

 

#influncer #gulcinblog 

 

 

 

  • Öncelikle kendinizden bahseder misiniz? Sosyal medyaya nasıl giriş yaptınız süreci merak ediyoruz.

“ Ben iki çocuk annesi ev hanımı bir kadınım. Sosyal medya platformuna ilk olarak el emeği, amigurumi oyuncak bebekler örerek başladım. Daha sonra eşimin desteği ile reklam ve iş birliği yaparak bir kitle elde ettim. Kısa sürede de o kitleler büyüdü. Diğer kadınlara istihdam sağlayarak, yardımcı olarak büyümelerini sağladım. Kadınlar arasında sohbet grupları kurduk. Oradan reklam ve işbirliği hakkında ve sayfa iç dizayn, görsel olarak nelere dikkat etmeleri hakkında eğitimler verdik. Çünkü kalite önceliğimiz. Ve yaptıkları el emekleri ürünlerinin, daha çok kitleye ulaşmalarını sağlamak için birbirimizin reklamını yaparak daha çok kitleye, gerek satıcı gerek alıcı bütçelerine   kazançlar elde etmelerini sağladık.”

 

EŞİM BU KONUDA EN BÜYÜK DESTEKÇİM OLDU

 

“Eşimin, sosyal medyaya her zaman ilgisi vardı ama bunu biz sosyal platformlarda ailecek kullanmayı hiçbir zaman düşünmedik. Pandemi sürecinde herkes sosyal medyaya yoğunlaşınca ben de yoğunlaştım. O günden beri bu şekilde devam ediyor ve güzel bir kitlemiz var. İnsanlara ulaşmaya çalışıyoruz, doğru mesajlar vermeye çalışıyoruz sayfamızda bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü artık en küçükten en büyüğe kadar herkes sosyal mecralarda, iyi örnek olmaya çalışan bir aileyiz.”

 

 

  • Sosyal medyayı iyiye kullananlar kadar kötü niyetle kullananlar da var. Siz kötü eleştirilere maruz kalıyor musunuz?

 

“İyi niyetli ya da kötü niyetli insanlar! İyi niyetli insanlar her zaman çevrelerine ışık saçan mum gibidir. Karanlığın içinde verdiği ışık ile hemen göze çarparlar . Yolunuz hep onlara denk gelsin. Biz tüm yolumuz boyunca çok güzel dönüşler aldık. Bir de kötü niyetli, ruhu karanlık olan kesim var ki; o mumun ışığına zarar verebilecek ne varsa ellerinden geleni yaparlar . İşte böylesinden hem kendinizi hem sevdiklerinizi sakınmanız gerekir. Onların elinden gelen sadece yıkıcı eleştiridir !”

 

Hayallerinin peşinden gitmenin doğru bir anlayış olduğunu ve bir yerden başlamak gerektiğini söyleyen Sel, sosyal medyanın çok geniş bir yelpaze olduğunu söyledi.

 

 

 

 

 

BEN YAPAMAM DİYE BİR ŞEY YOK

  • Son olarak takipçilerinize söylemek istediğiniz şeyler var mı?

 

“Ben yapamam diye bir şey yok. İnsanlara ilham veren ve hayallerin peşinden koşulması gerektiğini düşünüyorum. Bir yerden başlamak lazımsa eğer, başlayın ! Tavsiye olarak da en ufaktan en büyüğüne kadar böyle hitap edebileceğiniz geniş yelpazeli bir sektör.  Zaten bunun için bir yere tutunmak o kadar kolay. Ben bir ev hanımıyım ve gelmiş olduğum noktayı seviyorum. Özellikle sosyal medyada. Biz bu işe başlarken kafamızda olmayan bir şeyler oluştu. Ev hanımlarına katkı sağlar olduk. Bizim alt ekiplerimizde çalışan ev hanımları var. Yaklaşık 400 kişilik bir bayan kitlemiz ve onlara çok güzel bir gelir elde etmelerini sağlıyoruz. İsteyen olursa her zaman ekibimiz açık ve ekibimize almaya hazırız.  Evden ailesine destek olmak isteyen arkadaşlarımıza, böyle bir faydamız oldu.”

 

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.