KOMŞU ÜLKEDE ORMAN YANGINI

ABONE OL
Mayıs 20, 2021 13:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunanistan’ın Korint şehrindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Bazı bölgelerdeki köylerde tahliye edilirken 80’den fazla itfaiyeci; 62 itfaiye aracı, 17 uçak ve 3 helikopterle birlikte alevleri kontrol altına almak için harekete geçti. 

Yunanistan’ın Korint şehrindeki ormanlık alanda yangın çıktı.

Bölgedeki köyler tahliye edilirken, ekipler yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahaleye başladı.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLDİ

Bazı evlerin zarar gördüğü yangına müdahale için 180’den fazla itfaiyeci; 62 itfaiye aracı, 17 uçak ve 3 helikopterle birlikte harekete geçti.

Çarşamba gecesi başkent Atina’ya 90 kilometre uzaklıkta bulunan Mora Yardımadası’ndaki bir tatil beldesinde çıkan yangında şimdiye kadar can kaybının yaşanmadığı bildirildi.

YAKLAŞIK 300 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Orman yangınları, özellikle Yunanistan’ın sıcak yaz aylarında yaygın olarak görülüyor.

Önlem amaçlı Gerania dağlarındaki 6 köy ve 2 manastırın boşaltılması emri verildi. Yunan polis sözcüsü Theodoros Chronopoulos, “Yaklaşık 300 kişi tahliye edildi.” dedi.

Reuters ve Associated Press, alevlere teslim olan bölgelerden fotoğraflar paylaşırken, yangının boyutu gözler önüne serildi.

Yunanistan da orman yangını #1

TÜRKİYE’NİN YARDIM TEKLİFİNİ RET ETMESİYLE BİLİNİYOR

Yunanistan, daha önce ülke sınırları içinde çıkan yangınlara müdahale konusunda Türkiye’den yapılan yardım tekliflerini geri çevirmesiyle biliniyor.

Yunanistan da orman yangını #2
Yunanistan da orman yangını #3

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.