UZMANLARDAN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARILARI PEŞ PEŞE GELİYOR

UZMANLARDAN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARILARI PEŞ PEŞE GELİYOR

ABONE OL
Haziran 24, 2022 09:35
UZMANLARDAN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARILARI PEŞ PEŞE GELİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteoroloji’den bazı bölgeler için sağanak yağış uyarısı gelmeye devam ediyor. Ayrıca uzmanlar, birkaç gündür yangının devam ettiği Marmaris’te de kuvvetli rüzgâr beklendiğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son değerlendirmelerini yaptı, sağanak yağış beklenen bölgeleri açıkladı.

Buna göre; Türkiye’nin genelinin bugün parçalı, yer yer çok bulutlu olması bekleniyor.

Marmara’nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu’nun batısı, Kütahya, Denizli, Çankırı ve Diyarbakır çevreleri ile Eskişehir ve Ankara’nın kuzey çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HANGİ BÖLGELER YAĞIŞLI OLACAK?

Yağışların, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Sakarya, Kocaeli, Isparta, Erzincan ve Ardahan çevreleri ile Burdur’un doğu, Antalya’nın iç kesimleri, Kars ve Erzurum’un kuzey, Tunceli ve Malatya’nın kuzeybatısında yerel kuvvetli olması bekleniyor.

OLUMSUZLUKLARA KARŞI DİKKAT

Meteoroloji, sağanakla birlikte meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtiyor.

SICAKLIKLARIN DÜŞMESİ BEKLENİYOR

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, Batı Karadeniz ve İç Anadolu’da mevsim normallerinin 2 ile 4 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

YANGININ DEVAM ETTİĞİ MARMARİS’TE RÜZGAR ALARMI

Rüzgarın Güney Ege, Batı Akdeniz kıyıları ve İç Anadolu’nun batısında batı ve kuzeybatıdan, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu, Bitlis, Van’ın güneyi, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde, zamanla Mardin’in doğusu, Siirt, Muş, Van, Ağrı çevreleri ile Erzurum’un güneyinde, güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli (40-61 km/saat) ve yer yer fırtına (61-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

“DİKKATLİ OLUN…”

Meteoroloji uzmanları, şiddetli rüzgarla birlikte ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzlukların meydana gelebileceğini belirtiyor.

‘Dikkatli ve tedbirli olun’ diyor…

Kaynak: ensonhaber

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.