YAŞAM KOÇU SEÇİL KARANLIK KİMDİR?

YAŞAM KOÇU SEÇİL KARANLIK KİMDİR?

ABONE OL
Ocak 4, 2023 14:52
YAŞAM KOÇU SEÇİL KARANLIK KİMDİR?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Kişinin İyileşmesi Öncelikle Kendisinde Başlıyor.

 

Merhabalar ben Seçil KARANLIK, 1976 yılında Zonguldak’ta doğdum. Şişli Sağlık Meslek Lisesi’nden mezun oldum. Mesleki yaşantım İstanbul Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi’nde Servis-Cildiye Hemşiresi olarak çalışmakla başladı. Sağlık Yönetimi Lisansı üzerine aynı hastanede Kalite Yönetim Direktörü olarak devam ettim ve sağlık alanında 26 yıllık mesleki tecrübem oldu. Çalışma hayatım devam ederken, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Lisans ve Mimar Sinan Üniversitesi Batı Sanatı ve Çağdaş Sanatlar Yüksek Lisans Programı’nı bitirdim.

 

 

Eğitim ve sağlık benim öncelikli değerlerimden. Kişinin iyileşmesi öncelikle kendisinde başlıyor. Anksiyete bozukluğu, PMS ve fibromiyalji, boyunda ve belde düzleşme v.b teşhislerimi iyileştirebilmek için çok arayışım olmuştu. Hem tıbbi olanaklar hem de kuantum terapiler, hipnoterapiler çeşit çeşit terapiler alanında iyileşmeyi umuyordum. Sürekli boynu ve beli tutulan, iğnelerle ancak kendine gelebilen biriydim. Çekilen MR’lar, bakılan tahliller sonucu bana söylenilenlerde ortak nokta şuydu ki; bununla yaşamayı öğrenmek zorundasın. “Ağır taşımamalısın, terlememelisin, stresini azaltmalısın, sebebi bilinemiyor hastalıklarının” gibi ve de ilaçlar… Boyunluklar takıldı, diazemler yapıldı, fizik tedaviler derken bir karar verdim bununla yaşamayacaktım.

 

Bununla yaşamak zorundalığı! sanırım bende güdüleyici ilk etken oldu. Kendi ağrılarımdan ilaçlar ve fizik tedavi yoluyla kurtulamayışım beni bir arayışa yöneltti. Sürekli bir tedaviye mahkum olamam diye düşündüğüm günlerde, Pilates eğitmenliği alanında da yolculuğum 13 yıl önce başladı. En azından fiziki ağrılarımı hafifletmeyi umuyordum. Yolculuğum Yoga Eğitmenliği ile devam etti. Pilates ve Yoga Eğitmeni olarak beden, zihin, ruh bütünlüğü ve dengesinin sağlığın yapıtaşı olduğunun bilincindeyim. İleri Seviye Yoga Eğitmenlik eğitimlerimi de tamamladıktan sonra İAYT onaylı “Paramanand İnstitute Of Yoga Science Research” işbirliği ile hazırlanmış bir program eşliğinde “Yoga Terapistliği” Diploma Programım hala devam ediyor.

 

Kurumsal kariyerime kendi ruhsal ve fiziksel iyileşme arayışlarım için çıkmış olduğum yolculuklarım sonunda 2013 yılında Nevşah İnstitute bünyesinden almış olduğum Nefes ve Yaşam Koçluğu’nu da ekledim. Bugüne kadar bu enstitüde yüzlerce kişinin nefesinde ve hayatında olan dönüşümlere aracılık ettim ve hala da devam ediyorum.

 

Tüm bu süreçlerde Mucizeler Kursu Rehberliği, Thetahealing Eğitmenliği, Access Bars Uygulayıcılığı, Reiki gibi pek çok enerjisel çalışma sertifikası da aldım. Aynı zamanda bugün en hızlı yükselen Nefes app’i olarak bilinen içinde daha iyi odaklanma sağlayan çalışmalar ve gevşemeye fiziksel, zihinsel, duygusal açıdan dengeye gelmeye yardımcı olan pek çok çalışma barındıran, rehberli nefes ve meditasyon uygulaması olan Breathhub’ ın Nefes eğitmenlerindenim. Yüzlerce öğrencimin şifalanma yolculuğunda onlara ışık olmaya kendimi adadım.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.