İspanya Muhteşem Kupası’nı Barcelona kazandı

İspanya Muhteşem Kupası’nı Barcelona kazandı

ABONE OL
Ocak 17, 2023 16:00
İspanya Muhteşem Kupası’nı Barcelona kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İspanya’da iki devin karşılaşmasına sahne olan Süper Kupa finalinde, Real Madrid ve Barcelona kozlarını paylaştı.

Süper Kupa Barcelona’nın

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Kral Fahd Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını Barcelona, 33. dakikada Gavi ve 45. dakikada Robert Lewandowski’nin golleriyle 2-0 önde kapattı.

İkinci yarıda üstünlüğünü devam ettiren Barcelona, 69. dakikada Pedri’nin golüyle farkı 3’e çıkardı.

Müsabakanın 90+3. dakikasında Karim Benzema’nın attığı golle Real Madrid farkı indirse de maçı 3-1 kazanan Barcelona kupanın sahibi oldu.

Rekor Barcelona’da

Son şampiyon Real Madrid’i mağlup ederek Süper Kupa’yı kaldıran Barcelona, 14 kez ile bu kupayı en çok kazanan takım olmaya devam etti. Katalan takımının ardından 12 kez ile Real Madrid geliyor.

İki ezeli rakibin ligdeki mücadelesinde ise Barcelona (41) lider, Real Madrid (38) ikinci sırada bulunuyor.

Xavi yönetimindeki ilk kupa

Xavi, Barcelona ile teknik direktör olarak ilk kupasını kazandı.

Karşılaşmada Barcelona’da önemli bir eksik bulunmazken, Real Madrid’de Alaba, Lucas ve Tchouameni sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı.

Suudi Arabistan kaybeden ve kazanan takıma para veriyor

İspanya’da La Liga kulüplerinin gelirlerini artırmak ve tanıtımını yapmak amacıyla Süper Kupa maçları ilk olarak 2018 yılında ülke dışında (Fas) oynanmaya başlamıştı.

Süper Kupa, 2020’de format değiştirerek 4’lü finale (La Liga birinci ve ikincisiyle Kral Kupası finalistleri) dönüştürülürken, İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) bu turnuvanın maçlarının Suudi Arabistan’da oynanması için 3 yıllık anlaşma imzalamıştı.

Suudi Arabistan, Süper Kupa’da yarı finalde kaybeden takımlara 800 biner euro, finali kaybedene 1,4 milyon euro, kupayı kazanan takıma da 2 milyon euro veriyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.