KORONAVİRÜS NEDENİYLE ŞANGAY YENİDEN EVLERE KAPANDI!

KORONAVİRÜS NEDENİYLE ŞANGAY YENİDEN EVLERE KAPANDI!

ABONE OL
Nisan 11, 2022 09:10
KORONAVİRÜS NEDENİYLE ŞANGAY YENİDEN EVLERE KAPANDI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koranavirüs salgının başladığı nokta olan Çin’de yeni tedbriler uygulanmaya devam ediyor. “Sıfır Vaka” politikası uygulayan Çin, Şangay’da sokağa çıkma yasağı ilan etti. İnsanlar yiyecek bulmakta zorlanıyor. İşte detaylar…

Çin‘in en büyük ve kalabalık şehirlerinden Şangay, yükselen vaka sayıları sonrası “Yeni Wuhan” olarak kabul ediliyor. 26 milyonu aşkın kişinin yaşadığı kentte, önceki gün 24 bin 943 kişinin Kovid 19 testi pozitif çıktı.

Finans merkezinde “sıfır vaka” politikaları kapsamında sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, yalnızca sağlık çalışanları, gönüllüler ve teslimat personelleri evlerinden ayrılabiliyor.

İSYAN ÇIĞLIKLARI!
Milyonlarca insanın yaşadığı şehirde uygulanan kapanma açlık sorununun baş göstermesine neden olurken, sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerde apartmanlarından dışarıya adım atamayan insanların isyan çığlıkları yer aldı.

BÖLGESEL AÇLIK ARTTI
Küresel sağlık güvenliği uzmanı Dr. Eric Feigl-Ding, bölgede açlığın hızla arttığını belirterek çok daha büyük bir trajedi yaşanacağından endişe edildiğini söyledi. Kentte birçok insanın günde bir öğün yemek yediği ifade ediliyor. Bunun yanı sıra karantina öncesi dönemde yemek teslimatı 30 yuana mal olurken, sonrasında teslimat ücretinin 200-300 yuana fırladığı ifade edildi.

Kaynak: Haberler.com

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.