ORTODONTİK TEDAVİ NEDİR? ERMAN CANLI ANLATIYOR

ORTODONTİK TEDAVİ NEDİR? ERMAN CANLI ANLATIYOR

ABONE OL
Haziran 6, 2022 08:44
ORTODONTİK TEDAVİ NEDİR? ERMAN CANLI ANLATIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ŞEFFAF PLAK TEDAVİSİ HANGİ DURUMLARDA UYGULANIR?

Ortodontik Tedavi Nedir?
Ortodontik tedavi dişlerin dizilimini düzelten, çenelerin bir birleri ile ve yüz ile olan ilişkisini düzenleyen, gülümsemeyi en estetik ve etkili hale getirmeye çalışan dişhekimliğinin bir bölümüdür.

Ortodontik Tedavi Tel Tedavisi Midir?

Ortodontik tedavi çoğunlukla dişlerin üzerine yapıştırılan metal yada başka malzemelerden üretilen ismine braket denilen tutuculardan; ve braketlerin üzerinden geçirilen ark tellerinden oluşan bütün bir ünite olarak yapılırdı. Bu yüzden halk arasında tel tedavisi olarak bilinirdi.
Son zamanlarda popüler olan şeffaf plak tedavisinde ise yine dişleri ve çeneleri düzeltiyoruz. Braketli ve telli tedavilerle ulaşılan aynı sonuçları elde ediyoruz, ama şeffaf plak tedavisinde teller ve braketler kullanmıyoruz. Hem daha estetik hemde de daha konforlu bir süreç sunan etkili bir tedavi seçeneğidir.
 Şeffaf Plak Tedavisi Tam Olarak Nedir, Şeffaf Plak Tedavisinin Avantajları Nelerdir?
Ortodontik tedavinin braket ve teller kullanmadan; sadece, sıralı bir dizi şeffaf plaklarla uyguladığımız türüdür. Ağızda görünmüyor olması, takıp çıkarılabilmesi, yeme içme yasaklarının olmaması, ağız içi temizliğin daha kolay yapılabilmesi vb avantajlar sayesinde her geçen gün daha çok tercih edilmeye başlandı.
Ayrıca tedavi sonucunu daha tedavinin başında fotoğraflar ve üç boyutlu modeller üzerinde gösterebiliyor olmamız hastalarımızı çok memnun eden müthiş bir avantaj.
 Şeffaf Plak Tedavisi Hangi Vakalara Uygulanıyor, Yaş Konusunda Bir Sınırlama Var Mı? Önerdiğiniz Yaş Aralığı Nedir?
Tellerle tedavi edebildiğimiz tüm vakaları şeffaf plaklarla da her yaşta tedavi edebiliyoruz. Hatta sonuçların ve sürecin ön görülebiliyor ve daha iyi kontrol edilebiliyor olması plakları daha da ön plana çıkartıyor.
Yaş konusunda ise tıpki tellerde olduğu gibi dişsel tedavilerin yaş kısıtlaması yok ama iskeletsel tedavilerde büyüme gelişim atılım döneminden önce başlanılması gerekir. Yani tercihimiz 11-12 yaş.
Şeffaf plaklarda 8 yaşından itibaren tedavilere başlayabiliyoruz. bu durum çocuklarımıza çok önemli bir avantaj sağlıyor. İlerki yaşlarda gerekebilecek daha karmaşık yada daha uzun sürecek tedavilerin önüne geçmiş oluyoruz.
Ayrıca çenelerin ameliyatı tedavisi olarak bilinen ortognatik cerrahi tedaviler içinde şeffaf plaklar olukça başarılı bir şekilde uygulanıyor.
 Şeffaf Plak Tedavisi Ne Kadar Sürede Tamamlanıyor, Hastalar Sağlıklı Dişlerine Tam Olarak Ne Zaman Kavuşuyor?
Süre her hastada değişmektedir. Geleneksel yöntemlerde de ortodontik tedavi bir hastada bir yıl yada daha kısa sürebilirken, bir başka hastada 2-3 yıl sürebilmektedir.
 Şeffaf plaklarda tedavi ise tellere kıyaslandığında yüzde 30’a kadar daha kısa sürmektedir. Bir çok hastamızın tedavisi altı yedi ay gibi kısa sürede bitmekte, ve ciddi anlamda tatmin edici ve muhteşem sonuçlar oluşmaktadır.
Tedavi Süresi Çocuklara Ve Yetişkinlere Göre Farklılık Gösteriyor Mu?
Çocukların metabolizması müthiş hızlı. Kemik yapıları da erişkinlere göre daha yumuşak yapıda olduğu için tedavi süresi daha kısadır. Yani çocuklarda sonuçlara daha hızlı ulaşıyoruz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.