ABD’DE MASKE KISITLAMASI KALKIYOR

ABD’DE MASKE KISITLAMASI KALKIYOR

ABONE OL
Şubat 26, 2022 08:19
ABD’DE MASKE KISITLAMASI KALKIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya’da yaklaşık olarak 2 yıldır koronavirüsle mücadele ederken, ABD yönetimi maske zorunluluğunu kaldırmaya hazırlanıyor.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında aşılama çalışmaları devam ederken, birçok ülkede maske tedbirlerinin gevşetilmesi için çalışmalara başlandı.

ABD hükümetinin, maske takma zorunluluğunu önemli ölçüde gevşetecek bir karar almaya hazırlandığı bildirildi.

KAPALI ALANLARDA MASKE ZORUNLULUĞU GEVŞELİTECEK

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nden (CDC) bir yetkiliye göre, ülkede maske takma kurallarında değişikliğe gidilerek kapalı kamusal alanlarda bu zorunluk gevşetilecek.

Yetkili yeni ölçümlere göre, vaka sayılarının dikkate alınmaya devam edileceğini ve bunun yanı sıra koronovirüsün omicron varyantına bağlı hastaneye yatış sayıları ve hastane kapasitelerinin göz önünde bulundurulacağını belirtti.

Yetkili ayrıca yeni politikanın, ABD hükümetinin odağını tüm enfeksiyon vakaları yerine koronavirüsten kaynaklanan ciddi hastalıkları ve ölümleri önlemeye yönelmesiyle bağlantılı olduğunu söyledi.

CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky geçen hafta Beyaz Saray brifinginde, “Hastanelerimizin kalp krizi ve felç geçiren kişilerle ilgilenebilmesi gerekiyor. Acil servislerimiz, acil sorunları olan hastaların sırada beklemesini gerektirmeyecek yoğunlukta olmalı.” ifadesini kullanmıştı.

Öte yandan mevcut yönergelere göre, ABD eyaletlerinin yüzde 95’inde geçerli olan toplu taşımada maske zorunluluğunun yeni CDC kılavuzunda yer alıp almayacağı merak ediliyor.

Kaynak: ensonhaber.com

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.