ÇOK AMAÇLI RÜZGAR TÜNELİ

ÇOK AMAÇLI RÜZGAR TÜNELİ

ABONE OL
Haziran 19, 2021 09:28
ÇOK AMAÇLI RÜZGAR TÜNELİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TUSAŞ’tan yapılan açıklamaya göre, rüzgar tünelinin başta Milli Muharip Uçak (MMU) olmak üzere özgün, sabit kanat ve döner kanat hava araçlarının geliştirilmesinde ve kritik sektörlerde kullanılması amaçlanıyor. Şirket tarafından işletilecek olan tesiste, TUSAŞ’ın geliştirdiği özgün hava araçları başta olmak üzere, geliştirilen ürünlerin testleri uygulanacak. Böylece tasarım ve test verilerinin ülkede kalması sağlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, “Avrupa’nın en büyük 2’nci ses altı rüzgar tüneli tesisini yapıyoruz. Ülkemizin beka projesi MMU için parmakla gösterilen bir seviyeye ulaşıyoruz. Tesisimiz, aeroakustik test yapmaya olanak sağlayacak kabiliyetiyle Türkiye’nin bu alandaki tek tesisi olacak” ifadelerini kullandı. Tünelde büyük, küçük ve açık olmak üzere üç farklı test kesiti olacak. Entegre hareketli yer bant sistemiyle, hava araçları için iniş kalkış testleri Türkiye’de sadece bu tünelde yapılabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.